19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Kongre Vadisi'ni İBB kiralıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iki dev gayrimenkul için kiralama ihalesine çıktı.

Kiralanacak gayrimenkullerden ilki Harbiye Kongre Vadisi'nde yer alan en önemli yapılardan biri olan İstanbul Kongre Merkezi. Diğeri ise Üsküdar Salacak'ta çay bahçesi de olan bir gayrimenkul.

Tarihi Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun da yıkılarak yeniden yapıldığı ve yaklaşık 111 bin 136 metrekare alan üzerinde kurulan Harbiye Kongre Vadisi'nin merkez noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul Kongre Merkezi (İKM), vadi ile birlikte Eylül 2009'da açılmıştı. İstanbul Kongre Merkezi için kiralama ihalesi 13 Ocak'ta İBB Encümen Salonu'nda düzenlenecek. İhaleyle ilgili detaylı bilgiler İBB Emlak Müdürlüğü'nden temin edilebiliyor.

330 milyon TL'ye mal oldu

Alınan bilgilere göre, İBB, İstanbul Kongre Merkezi için açtığı bu ilk ihalede geçici bir işletmeci belirleyecek. İşletmecinin süresi 4 ay olacak. Belediye, geçici işletme için brüt cirodan KDV hariç yüzde 10 pay, asgari 75 bin TL da kira istiyor. Geçici teminatın 9 bin TL olarak belirlendiği ihale şartnamesinde ihaleye iştirak teminatı ise 300 bin TL.

330 milyon TL'ye mal olan İKM'nın, 7 katı yer altında, 5 katı da yer üstünde inşa edildi. İstanbul Kongre Merkezi'nde modern şekilde yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile Açık Hava Tiyatrosu'nun yanı sıra çok amaçlı salonlar da yer alıyor. Toplam 5 kattan oluşan ve 600 seyirci kapasiteli Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda, sanatçı odaları, fuaye, kafeterya ve kütüphane bulunuyor.

Kongre merkezinde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, aynen korunurken, 'denize açılan meydan' konsepti oluşturuldu. Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simultane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 ile 1.300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. Şubat 2008'de temeli atılan sosyal tesisler 19 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştı.

ÜSKÜDAR'DA ÇAY BAHÇESİ

İBB'nin 13 Ocak'ta gerçekleştireceği bir diğer kiralama ihalesi ise Üsküdar Salacak'ta. 480 metrekare taban oturumlu ve iki katlı binanın 1.310 metrekare alanlı bir de çay bahçesi bulunuyor. Harem Sahil Yolu'nda yer alan lokanta ve kafetaryanın kiralama süresi 10 yıl. Alınan bilgilere göre yıllık kiranın KDV hariç 330 bin TL olarak belirlendiği gayrimenkulün geçici teminatı ise 9 bin 900 TL. Salacak'taki gayrimenkulde ihaleye katılmak için iştirak teminatı 500 bin TL.

Tebernüş Kireçci - Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 18:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?