22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Meclis üyelerine 'yaldızlı' rica

Pendik'teki inşaata tadilat talebinde bulunan The Green Park Oteli'nin sahibi, talebin belediye meclisi gündemine geldiği gün üyelere, yaldızlı yüzde 50 indirim kartı yolladı..


İstanbul Pendik'te inşa edilebilmesi için gerekli plan tadilatı 7 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen The Green Park Pendik Oteli'nin sahibi Adil Üstündağ yeni bir tadilat 'ricasını' çok özel indirimli VİP kart göndererek yaptı.

Adil Üstündağ'ın, Pendik sahilinde 50 milyon dolara satın aldığı arazinin plan işlemleri tamamlanmadan inşaatına başladığı 5 yıldızlı otelin imar hakkı geçtiğimiz mart ayında yapılan meclis toplantısında, yüzde 200 oranında artırıldı. 2008 yılında hizmete girecek olan 5 yıldızlı The Green Park Pendik Oteli'nin sahibi Üstündağ, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yeni bir plan tadilatı teklifi götürdü. Ruhsat dışı kaçak katlar ve ek binalar için istenilen plan tadilatı teklifi, 71 sıra numarasıyla önceki gün meclis gündemine taşındı.

Teklif imar komisyonuna iletilirken aynı gün Üstündağ, 348 meclis üyenin tamamı için kuryeyle çok özel' birer hediye gönderdi. Kuryenin getirdiği ve Üstündağ'ın kartvizitinin de bulunduğu zarflarda gönderilen kartlar, sahiplerine Green Park'ın Taksim, Merter, Bostancı ve Kartepe'deki otellerinde konaklamada yüzde 50, restoran, spor merkezi gibi ekstra harcamalarda yüzde 20 indirim sağlıyor. Kartların süresi ise 31 Aralık 2010'da bitiyor.

'Amaç daha çok müşteri'

VİP kartlardan 5 bin adet bastırdıklarını belirten Adil Üstündağ ise, gazetecilere ve sanayicilere de bu karttan gönderdiklerini söyledi. Üstündağ, kartların plan tadilatı talebinin meclise geldiği gün gönderilmesiyle ilgili olarak ise "Plan tadilatıyla bu kartların ilişkilendirilmemesi lazım. Ticaret Odası, Sanayi Odası gibi kuruluşların yanı sıra bir çok özel şirketin üst düzey yöneticilerine de gönderdik. Tamamen müşteri çekmek için yapıldı" dedi.

ANAP'lı üye: Bu rüşvettir

KARTLARDAN haberinin olmadığını belirten ANAP Grup Başkan Vekili ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bunun "düpedüz rüşvet" olarak değerlendirdi ve kartların hepsinin iade edileceğini kaydetti. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar ise, "Arkadaşlarımızın düşünceleri bu kartla satın alınamaz" dedi. Belediye Meclisi'nde AKP'den 227, CHP 'den 74, ANAP'tan 21, DSP'den 2, SP'den 3, DYP'den 12, SHP'den 3 ile Bağımsız 5 meclis üyesi bulunuyor.

Başka oteller veriyor mu ?

* The Marmara: Bugüne kadar böyle bir uygulama yapmadık.

* Dedeman Otel: Dedeman Loyal Club Card ve Dedeman Loyal Club - Elite Card olmak üzere iki tip seçenek sunulmaktadır. İnternet aracılığı ile veya otellerden temin edilebilecek Loyal Club kart başvuru formunu dolduran herkes bir Loyal Club kartı sahibi oluyor. Müşteriye özel kart yapılıp gönderilmiyor.

* Çırağan Oteli: Virtüoza adlı kart kahvaltı ve günlük yemeklerde indirim, müşteriyi havalimanından almak, kuru temizleme gibi isteklerin temini ve otelle ilgili tüm hizmetlerde kullanılıyor. Private Concierge adlı kart Virtuöza kartından daha fazla avantaj sağlıyor.

* Hilton Oteli: Puanlama sistemine göre avantajlar sağlayan Hilton Honours adlı kart, oteldeki imkânlardan daha avantajlı yararlanabilme imkânı tanıyor. Ücretli olan Premium adlı kart ise barınma, yemek ihtiyaçları gibi özel hizmetler için yüzde 50 indirim sağlıyor.

Erhan Öztürk/sabah
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 11:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?