18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Meram'da beklenen haber!

MESNEVİ KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Mesnevi Konutları'nın hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Mesnevi Konutları'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm projeleriyle eski yapıların yerine yenilerinin yapılacağını ve buna öncülük edeceklerini bildirdi. 3 yılda tamamlanan 110, 154 ve 186 metrekarelik 3 farklı tipte 448 dairenin bölgenin cehresini değiştirdiğini belirten Kalaycı, "Kentsel dönüşüm alanları ilan edilecek yerlerde özel sektörün devreye girerek konut üretmesi gerekir. Mesnevi Konutları da bunlardan biriydi ve konutlar tamamlandı, Pazar günü düzenleyeceğimiz törenle sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz. Eski Garaj mevkiindeki bu konutlar bölgenin cehresini de değiştirdi. Özel sektörü Meram'daki yeni yapılaşmaya modern konutlar üretmeleri için davet ediyoruz" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kurtuluş ve Hacı İsa Efendi Mahallelerine yapılacak lüks konutlar için 120 mülkün yıkımına kısa sürede başlanacağını ifade eden Başkan Kalaycı, yeni toplu konut projeleriyle ilçenin gelişimine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Başkan Kalaycı, bazı bölgelerde yeni konut üretilmesinde belediyelerin öncülük etmesinin şart olduğunu, bunu yaparken mülk sahiplerinin de hakkını koruduklarının altını çizdi. Kentsel dönüşüm projeleriyle Konya'ya değer katacaklarını anlatan Kalaycı, kurulması kararı alınan Konya Üniversitesi'nin de Meram ilçesi sınırlarına yapılacağını sözlerine ekledi.

Başkan Kalaycı ve konutları yapan firma yetkilileri örnek daireyi gezdirerek mimari ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.

MESNEVİ KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:18:31
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?