22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Mortgage tasarısı TBMM'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage Tasarısı'nın önümüzdeki hafta perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda gündeme gelebileceğini düşündüğünü kaydetti.

Şener, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlarken, Mortgage Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda olduğunu ve Meclis gündeminin yoğun olması nedeniyle, uzunca süredir gündemde beklediğini söyledi.

Kanun tasarısının bir an önce yasalaşması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve beklentisi doğrultusunda, tasarının önümüzdeki hafta Perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geleceğini kaydeden Şener, tasarıda değişiklik olup olmayacağına yönelik soru üzerine de "Belki bir iki noktada, küçük değişiklikler olabilir diye düşünüyorum" dedi.

Şener, Halkbank'ın yüzde 25'inin halka arz edilmesi yönündeki kararın doğru tercih olduğunu belirterek, "Kalan yüzde 75 ilelebet kamu payı olarak kalacak anlamına gelmez. Ancak kalan kısımla ilgili herhangi bir karar ve takvim yok" dedi.

301. madde

Şener, her yeni metnin yeni bir tartışmayı gündeme getireceğini belirterek, "301?inci maddenin değil, algıların değişmesi gerekiyor" dedi.
"Seçimden yeni çıkmış da olsaydık, böyle bir değişikliğe tereddütle bakardım" diyen Şener, yasa metinleriyle oynamanın gerekli olmadığını kaydetti.

Hrant Dink cinayetine ilişkin her türlü soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Şener, failin yakalanmasıyla birlikte umut verici bir noktada olduklarını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 13:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?