31
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

'Para zevki satın alamıyor'

İngiliz The Daily Mail gazetesi, Londra'da 50 milyon sterline alıcı bulan 'Toprak Malikânesi'nin dekorasyonunu yerden yere vurdu.

Türk işadamı Halis Toprak'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan "Toprak Malikânesi"nin 50 milyon sterline satılmasının yankıları sürüyor. 

İngiliz The Daily Mail gazetesindeki bir makalede, malikânenin yer aldığı The Bishop's Avenue'nün Londra'nın en pahalı caddesi olduğu belirtilerek, "Bu caddeye yapılan bir ziyaret ortaya koyuyor ki, paranın satın alamadığı tek şey zevk" yorumunda bulunuldu. 

Malikânenin mutfağından alınan bir fincan çayı üst kattaki oturma odasına taşımanın 10 dakika aldığına işaret edilen yazıda, binanın bir "ev sıcaklığı" içermediği öne sürüldü. "Ancak bu durum, belli ki eve 50 milyon sterlin ödeyen Kazakistanlı işkadını Horelma Peramam'ı hiç rahatsız etmedi" denildi.

Çayı götürmek 10 dakika
The Sunday Times gazetesi de önceki gün, yeni sahiplerinin Toprak Malikânesi'ni "çok küçük ve modası geçmiş" bulduklarını, ancak "Bu fiyata da ancak bu kadar olur" mantığıyla alımı yaptıklarını yazmıştı. Times da evin dekorasyonunun "olması gerektiği gibi olmadığını" savunurken, eski sahiplerinin yapımının tamamlandığı 2000'den bu yana evde ancak bir hafta yaşadıklarını hatırlattı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?