28
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Rüşvet, imar yetkisini aldırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bodrum'un imar yetkisinin bakanlıkça geri alındığını açıkladı. Bakan Koç, ''şimdilik sadece Bodrum'u aldık. Tümünü alırsak Ankara'ya da pislik bulaşır'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum'da imar yetkisinin geri alınmasıyla ilgili çalışmayı yaklaşık yedi aydır sürdürüyordu.

Hafta sonu gittiği Aydın'ın Kuşadası ilçesinde açıklamalarda bulunan Atilla Koç, ilçenin imar yetkisinin alındığını belirtti.

Koç, "imar yetkisi bizdeydi. Biz kullanmıyorduk, belediyeler kullanıyordu. Ancak bazı yörelerde sorun yaratmaya başladı" dedi.

Altyapısı olmayan turistik yerlerde işin içine rant ve çıkar kavgalarının girmesiyle durumun kötüleştiğini belirten Koç, "hiç olmazsa bazı yöreleri kurtaralım, dedik. Öncelikle Bodrum'u ele aldık. Bodrum'da 10 belde belediyesi var. 'Hepsi de kötü şeyler yaptı' diyemeyiz. Bütün bölgeleri Ankara'ya alırsak istediğimiz kadar dikkat edelim Ankara'ya da pislik bulaşır. Şimdilik sadece Bodrum'da imar yetkilerini aldık" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise kendilerine yazı gelmediğini söyledi ve "Bodrum'da Güvercinlik dışında imara açılacak yer zaten kalmadı. Ancak yatırımcıların gözü SİT alanlarında ise onu bilemem" diye konuştu.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan da, "imar yetkisinin merkeze alınmasına izin vermeyeceğiz" dedi ve asıl amacın Bodrum'dan başlayarak Türkiye'nin imara açılmasını sağlamak olduğunu öne sürdü.

Villalı memur, şirket sahibi belediyeciler

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 13 temmuzda Bodrum’da ‘Beyaz Evler’ operasyonu kapsamında aralarında Bodrum Belediyesi’nin de bulunduğu 3 belediyede 37 noktada eş zamanlı olarak inceleme başlatmıştı.

Bodrum, Konacık ve Yalıkavak belediyelerine yönelik operasyonda, 'imara aykırı yapılar için maddi çıkar karşılığında ruhsatsız yapılaşmaya izin vermek' iddiası ile aralarında belediye fen işleri müdürleri, iş adamları ve belediye görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Bodrum'da en az üç villası olan memurların ve şirket kuran belediyecilerin olduğu ortaya çıkmış, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı 14 müfettiş ile 22 uzman ruhsat izni verilen 7 bin yapıyla ilgili belgeleri tek tek incelemeye almıştı.

Çökertme, Mazı, Kisebük koylarında imara açılacak bölgeler ile Güvercinlik'teki rüşvet iddialarını araştıran uzmanlar el konulan evrak ve bilgisayar kayıtlarını inceliyor.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 13:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?