18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Seha Yapı GYO olma yolunda

Seha, İstanbul’da konut üretmek için arsa arıyor

Konya’nın en lüks konut projelerini inşa eden İttifak Holding şirketi Seha Yapı, İstanbul’a yatırım yapmak için arsa arıyor. 1978 yılında kurulan ve son 5 yılda 6 bin adet olmak üzere 2001 yılından bugüne kadar 10 bin adetlik konut üretimi gerçekleştiren şirket, İstanbul Anadolu Yakası’nda orta ve üstü gelir grubuna konut projesi geliştirmeyi hedefliyor. Pendik, Kurtköy, Ümraniye ve Kartal gibi bölgeleri incelediklerini söyleyen Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, “Konya’da sosyal tesisi ve otoparkı olan ilk site anlayışına sahip konutları biz geliştirdik. 742’si Maraş’ta, Van’da, 200’ü Seydişehir’de olmak üzere 2012 yılında hem kendi yatırımımız hem de taahhütlük işleri olmak üzere 1200’ün üzerinde konut inşa etmeyi planlıyoruz. Büyüme planlarımız doğrultusunda 2012’de İstanbul’a da en az 150 daireli bir konut projesiyle girmeyi hedefliyoruz” dedi.

GYO kurmayı planlıyor

Adese, Selva Makarna, İmaj Makine gibi şirketleri çatısı altında toplayan İttifak Holding’in kendi inşaatlarını yaparak adım attıkları sektörde, Konya’nın dışında Ereğli, Düzce, Ankara gibi illerde de proje geliştirdiklerini belirten Dursun, köprü, baraj gibi altyapı projelerinin yanı sıra ticari yapılar, spor kompleksleri, alışveriş merkezleri inşa ettiklerini kaydetti.

Türkiye dışında yurtdışına da odaklandıklarını, Arabistan’da taahhütlük işlerini gerçekleştirmek için şirket kurduklarını dile getiren Dursun, İran ve Kuzey Irak’ı da araştırdıklarını belirtti. Dursun, uzun vadede gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Ağırlıklı 3+1, 4+1 ve son zamanlarda 5+1 dairelerin daha çok tercih edildiği Konya’da Beyzade Evleri, Manolya Konutları gibi pek çok projeye imza atan şirketin şehir merkezinde yaptığı önde gelen projelerden biri de 42 katlı alışveriş ve eğlence merkezi Kule Site ve 152 dairelik Kula Konakları. Şirket, projedeki 280 metrekarelik en lüks daireleri 333 bin liradan satıyor.

 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 17:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?