27
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Sektörde hareketlilik başlar

Özellikle şubat ayında kampanyalarla hareketlenen gayrimenkul sektörünün, yaz mevsimiyle yeniden durgun bir döneme girdiğini belirten Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, 'Bu durgunluk ramazan ayı sonuna kadar sürer. Ancak ekim ayı itibarıyla yeni bir hareketlenme bekliyoruz' dedi

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Regnum, Bodrum’da yapımı devam eden yeni projesi ‘Escana’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Projenin tanıtımında konuşan Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, yaz sezonuyla, durgunlaşan gayrimenkul sektöründe sonbaharla birlikte yukarı yönde bir hareketlenme beklediklerini, bunun işaretlerinin de geldiğini söyledi.

Kampanyalar yaramıştı
Özellikle şubat ayında büyük gayrimenkul firmalarının gerçekleştirdikleri kampanyalarla sektörün hareketli günler geçirdiğini hatırlatan Öztürk, bu süreçte, hükümetin tapu harcı indirimleriyle bankalardaki faiz oranlarındaki kısmi düşüşün de etkili olduğunu kaydetti. Ancak tapu harcı indiriminin 30 Haziran’da bitmesi ve yaz sezonuna da girilmesiyle sektörde yeniden bir durgunluk oluştuğunu aktaran Ufuk Öztürk, “Bu durgunluğun ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum. Ekim ayında ise, yeni bir hareketlenme bekliyoruz” diye konuştu.

Lüks projelerde sorun yok
Ekonomik krizin etkilerinin tüm dünyada yavaş yavaş azalmaya başladığının görüldüğünü vurgulayan Ufuk Öztürk, “Türkiye’de de gayrimenkul fiyatlarının son dönemde olması gerekenin en alt seviyeleri gördüğü ortada. Ancak, şunu da söylemek zorundayım, projemi önce satıp sonra yaparım düşüncesiyle yola çıkan ve markasına hiçbir yatırım yapmamış firmalar üzerindeki risk ciddi şekilde devam ediyor. Tüketiciler bu konuda çok dikkatli olmalı” diye konuştu.
Kriz ortamında böyle lüks bir projeye imza atmaktan çekinmediklerini de ifade eden Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, “Kriz ortamında bile olsak, tüketici güveni tam olarak oturmuş ve markalaşmasını sağlamış firmaların, üst gelir grubuna hitap eden nitelikli projelerinde herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz” dedi.

‘Bodrum’un incisi olacak’
Projenin daha satışa çıkmadan büyük ilgi gördüğünü belirten Ufuk Öztürk, “İnşaatın başladığı ilk günden itibaren proje yoğun bir ilgiyle karşılandı. Evler daha satışa çıkmadan çeşitli yollarla bize ulaşıp proje hakkında bilgi almak isteyenler oldu” dedi. Örnek villanın tanıtımını da yapan Öztürk, şunları söyledi: “Bodrum’u tepeden gören ve yakın bir gelecekte Bodrum’un incisi olarak anılacak bir eser yarattığımız için çok mutluyuz. Aslında küçük daireler inşa ederek daha ucuz maliyetlerle sıradan bir projeye imza atmak da mümkündü, ancak böyle bir projeyi, böyle bir manzaraya kondurmak ne Bodrum’a ne de Regnum’a yakışacaktı. O yüzden, bir arada yaşamaktan keyif alacak 25 özel aileyi Bodrum’un yeni ve son incisinde buluşturmak istiyoruz.”

‘Ünlü mimarlarla çalıştık’
Evlerin tasarımında ünlü isimlerle çalıştıklarının da altını çizen Öztürk, “Bu evlerin tasarımı, Türkiye’de Les Ottoman, Bodrum Rixos gibi projelere imza atmış ünlü mimar Erdal Tusavul tarafından gerçekleştirildi. Tanıtımda kullandığımız örnek evin iç tasarımı ise, Türkiye’de Four Seasons Otelleri, Kemer Golf&Country Club gibi projelere imza atmış mimar Sinan Kafadar tarafından yapıldı” diye konuştu.
Evlerin özelliklerine de değinen Ufuk Öztürk, şunları anlattı: “Projede ön planda Bodrum’un klasik mimarisi göz önünde tutuldu. Burada bulunan evler, yazlık ev konseptinde değil, yaz-kış yaşanacak bir ev gibi inşa edildi. Akıllı ev konseptine giren pek çok özelliğin olduğu evlerde, birçok eşya uzaktan kumandayla çalıştırılabiliyor ve yangın, hırsızlık gibi kötü durumlarda anında ihbar sistemi devreye giriyor.”

25 ‘akıllı villa’ var
Regnum Escana’da yer alan 25 ev, akıllı bina konseptiyle inşa ediliyor. Uzaktan cep telefonu veya internet aracılığıyla evin ısıtma ve kliması önceden çalıştırılabiliyor, aydınlatma ve televizyon da dahil olmak üzere evdeki bütün elektronik aletler kumanda edilebiliyor. Villaların bahçelerinde, her eve özel havuz, jakuzi, sauna ve fitness alanı yer alıyor.
Projede yer alan 25 villa, üç katlı olarak inşa ediliyor. 18 dönümlük bir alanda ve toplam 10 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip projenin, Mayıs 2010’da tamamlanması bekleniyor. Escana’de her bir villanın büyüklüğü 400 ile 460 metrekare arasında değişiyor.

 

RADİKAL
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?