24
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Şiddet mağduruna TOKİ'den ev

Küçük yaşta anne olmuş veya cinsel istismara uğramış kız çocukları ile şiddet mağdurları için ''stüdyo evler'' kurulacak. İki yıla kadar barınma imkanı sağlanacak bu evlerde, kadınlara meslek de öğretilecek.

''Kadın Hizmetleri Kapasitesinin Artırılması'' başlıklı ve iki yıl süreli proje, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile TOKİ'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Proje, ''Mağdur kadınların çocuklarıyla birlikte bağımsız yaşama geçişlerini desteklemek ve küçük yaşta hamile kalmış, anne olmuş veya cinsel istismara uğramış kız çocuklarının psiko-sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak, böylece kız çocukları ve kadınların desteklenmesine yönelik hizmetleri çeşitlendirerek kapasiteyi artırmak'' amacı taşıyor.

Kadın konukevlerinden ayrıldıktan sonra gidecek yerleri olmadığı için şiddet gördükleri eşlerinin veya ailelerinin yanına dönmek zorunda kalan veya zorunlu evlilikler yapan kadınlara yardımcı olunması amaçlanan proje kapsamında, bu haldeki kadınların en az bir yıl, en fazla iki yıl kalabilecekleri stüdyo evler inşa edilecek.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 21:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?