22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Sinop'ta TOKİ kuraları çekildi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Sinop'ta yapımına devam ettiği 192 konutun kuraları çekildi. 

TOKİ ve Sinop Belediyesi işbirliğiyle 2006 yılında yapım kararı alınan ve hızlı bir şekilde yapımına devam edilen dairelerin çekilişleri, Belediye Yuvam Tesisleri'nde düzenlenen törenle yapıldı. Kura çekimine Sinop Valisi Zeki Şanal, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile konut hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sinop Noteri Vedat Canbek nezaretinde yapılan kura çekiminde, 192 adet asil ve 77 adet yedek hak sahibi belirlendi. 

Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinoplular için her türlü çalışmayı büyük bir özveriyle yaptığını söyledi. Bundan sonraki süreçte ilave konutların yapımı için de çalışma başlatacaklarını belirten Yılmazer, "364 vatandaşımız bizlere bu konuda müracaat etti. Bunların içerisinde 192 hak sahibi konutlarına kavuşacak. Kendisine konut çıkmayanlar üzülmesinler. Onlar içinde TOKİ ile görüşmelerimiz sürecek. Kuradan çıkan vatandaşlarımız, daireler teslim edildikten sonra kira öder gibi konut sahibi olabilecek. Bu gerçekten büyük bir projedir. Bu benim Başbakanım'ın, alt gelir seviyesindeki vatandaşlara sağlamış olduğu en büyük imkandır. Bunu hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekir" dedi. 

Vali Şanal ise, projenin tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da gerçekleştirilmiş olmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi. Şanal, 16 ay içerisinde tamamlanacak olan TOKİ konutlarının Sinop halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Konutlar için başvuru yapan İsmail Özmen (75) adlı gazi, kura çekimine dahil edilmeden konutu belirlendi. Vali Zeki Şanal ve Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, ilk üç kura çekimini yaparak şanslı vatandaşları belirledi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 17:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?