16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Şöhretler projeleriyle yarışıyor

Son yıllarda yıldızı parlayan gayrimenkul sektörü, ses ve sahne sanatçıları ile ünlü futbolcuların da iştahını kabartıyor. İbrahim Tatlıses’in öncülük ettiği müteahhit ünlüler arasında Hülya Avşar, Seren Serengil, Sertab Erener gibi ses ve sahne sanatçılarının yanı sıra, Hakan Şükür, Ergün Penbe, Okan Buruk, Arif Erdem gibi milli futbolcular, Alinur Velidedeoğlu gibi reklamcılar da yer alıyor. Bu şöhretler şimdi peş peşe uygulamaya koydukları konut projeleriyle yarışıyor.

2005 yılında bir anda artan taleple birlikte satış patlamasının yaşandığı gayrimenkul sektörü sadece inşaat şirketlerinin değil, bu sektörde daha önce hiç faaliyet göstermemiş ses ve sahne sanatçıları ile ünlü futbolcuların da iştahını kabarttı. Sanatçı Hülya Avşar’dan Seren Serengil’e, Sertab Erener’den futbolcu Hakan Şükür’e, Ergün Penbe’den İbrahim Tatlıses’e Okan Buruk’tan Arif Erdem’e, reklamcı Alinur Velidedeoğlu’na kadar çok sayıda şöhret, sahne, saha ve ekrandan kazandıklarını konut projeleriyle yatırıma dönüştürmeye başladı. Bu da ünlüler arasında kızışan rekabetin şimdi proje yarışına kaymasını sağladı.

İBRAHİM TATLISES’LE BAŞLADI

Gayrimenkul sektöründeki canlanmadan futbolcular, sinema oyuncuları ve ses sanatçıları da nasibini aldı. Sanatçılar arasında öncülüğü, İbrahim Tatlıses yaptı. Tatlıses, Bodrum’da gerçekleştirdiği 100 daireden oluşan Tatlıses Evleri projesini, geçtiğimiz yıl memleketi Şanlı Urfa’da da başlattı. Geçtiğimiz yıl Riva’da ki arsası üzerine 12 müstakil evden oluşan "Çakıl Vilları"yla müteahhitliğe soyunan Hülya Avşar’ı Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe’nin Silivri’deki Anatolian Konakları projesi izledi. Ardından bir başka Galatasaraylı futbolcu Okan Buruk ve eski takım arkadaşı Arif Erdem, kurdukları Arok Construction adlı firmayla Kıbrıs’ta iki farklı proje gerçekleştirme yoluna gitti.

Şarkıcı Seren Serengil tekstilci eşi Musa Aytun ile, Annesi Nevin Teoman’a ait Sapanca’daki arsa üzerinde 60 villa yaptırmak için kolları sıvadı. Gayrimenkul sektörüne giren son ünlüler ise şarkıcı Sertab Erener ve Demir Demirkan çifti oldu. Ortak bir gayrimenkul şirketi kuran ikili danışmanlıktan inşaat projelerine kadar sektörün her alanında faaliyet göstermek için çalışmalara şimdiden başladı.

BAZILARI PİŞMAN OLDU

Ancak, Gayrimenkul sektörü ünlülerin tamamının umduğunu bulabileceği bir ortam da yaratmadı. Antalya’daki 12 villalık bir projeyle müteahhitliğe soyunan Hakan Şükür, proje ortağı Antalya’lı eski futbolcu Fatih Baysal ile mahkemelik oldu. Arsa bedeli yüzünden ortağıyla arası açılan Şükür, yaşadığı bu olaydan sonra inşaat sektörüne tövbe ettiğini açıklamıştı. Eski manken, yeni modacı Ebru Yener de kurduğu gayrimenkul danışmanlık şirketinin soyulması üzerine zor günler geçirdi.

Gayrimenkule yatırım yapmak isteyen ünlülerden Hülya Avşar, işin içine girerken tecrübesinden yararlanacağı bir ortakla işbirliği yapmayı ihmal etmedi. Hülya Avşar, Riva’daki projesi için Konuş Yapı ile ortak çalışmaya başladı. Buna karşın Ergün Penbe, Penbe İnşaat, Alinur Velidedeoğlu Feniks İnşaat, Okan Buruk ve Arif Erdem ArOk Construction, Sertab Erener ve Demir Demirkan ise Demirkan Yatırım ile sektörde faaliyet gösteren herhangi bir firma ile ortaklık yapmadan kendi projelerini kendileri geliştirme yoluna gidiyor.

Serengil siteyi ikiye bölecek

Seren Serengil, eşi Musa Aytun’la birlikte, Sapanca’da annesi Nevin Teoman’a ait araziye 60 villadan oluşan butik bir projeyi uygulamaya koydu. Amerikan sistemi evlerden oluşan projeyi, ’40 yaş altı’ ve ’40 yaş üstü’ diye ikiye ayırmayı planlayan Serengil’in evlerinde fiyatlar, 475 bin dolar ile 875 bin dolar arasında değişiyor. 40 yaşın üstündeki sakinlerin daha sessiz bir hayat istediğini belirten Serengil, projede 40 yaş üstüne yüzde 30 indirim uygulamayı da planlıyor. Her evin açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunacağı projede evlerin dört tarafının cam olacağına dikkat çekiliyor. Serengil her parası olanın bu evlerden alamayacağını da savunuyor.

Hülya Avşar’dan film stüdyosu

Riva’da Konuş Yapı ile birlikte 12 ’doğa dostu’ ve lüks villa projesini uygulamaya koyan Hülya Avşar, gayrimenkul projelerini bu yıl televizyon ve prodüksiyon şirketlerine hizmet verecek bir film stüdyosuyla sürdürmeyi planlıyor. Sait Halim Paşa’nın varislerinden Ahmet Halim Celaloğlu’ndan 3 milyon dolara aldığı arsada kendi zevklerini yansıtacağı yeni bir butik konut projesi de yapmayı hedefleyen Avşar, "Film stüdyosu için 4 milyon dolara kadar yatırım yapabiliriz. Araştırmalarımıza göre izolasyon gerektirmeyen bölgelerde bu yatırım bedeli karşılığında orta ölçekli bir stüdyo inşaa edilebiliyor" dedi. Riva’daki villalarına Ortadoğu merkezli bir grubun ilgi gösterdiğine de dikkat çeken Avşar, "Ancak, projede villa sayısı 12’de kaldığı için ilgilenen gruba küçük geldi. Anlaşsaydık 12 villayı 12 milyon dolara onlara satabilecektik" dedi.

Arif ve Okan işi büyütüyor

Galatasaraylı futbolcular Arif Erdem ve Okan Buruk, Arok Construction adlı bir firma kurarak geçtiğimiz yıl Kıbrıs’ta lansmanını yaptığı iki konut projesiyle gayrimenkul sektörüne girdi. Bu projelerden 30 konutluk Olive’i önümüzdeki ay sakinlerine teslim etmeye hazırlanan Erdem ve Buruk, satışların yarısını şimdiden tamamladı. Kıbrıs’ta gerçekleştirdikleri Sunny Garden adlı ikiz villalardan oluşan projenin satışlarına da yeni başlayan milli fotbolcular, bu projeyi de 24 ay sonra teslim etmeyi planlıyor. Taraftarlarına yüzde 5 özel indirim de yapan Okan ve Arif, ödemelerde kısa vade imkanı da sunabiliyor. Bodrum’da ve Ankara’da da yeni projeler için arazi arayışında olduklarını söyleyen Arif Erdem, "Ankara’daki projemiz 139 konutluk olacak. Gayrimenkul sektöründe futbolcu olmamız, konutları daha kolay satmamızı sağlıyor. Taraftar hem güveniyor. Hem de tanıdığı futbolcularla komşuluk ilişkisi kurmak istiyor. Biz de bu projeler sonucunda yatırımımızın yüzde 40’ını kara dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ergün Penbe toplu konuta soyunuyor

İnşaat sektörüne Silivri, Ortaköy’de kendi arazisi üztüne inşaa ettiği Anatolia Konakları ile atılan Galatasaray’ın milli futbolcusu Ergün Penbe, kurduğu Penbe İnşaat bünyesinde Çatalca’da kendisinin yanı sıra Galatasaray’lı futbolculardan Hasan Kabze ve bazı futbolcu arkadaşları için birkaç villadan oluşan projeyi de tamamlama aşamasına geldi. Çatalca’da kendileri için yaptığı bu projenin ardından aynı arazide 20 yeni villa yaparak satışa sunacağını söyleyen Penbe, "İnşaatta iyi oynarsan futboldan da çok kazanabiliyorsun" diyor. Çatalca’da gerçekleştireceği yeni projeye Galatasaraylı taraftarlara yönelik özel indirim kampanyaları da yapabileceklerine dikkat çeken Ergün Penbe, "Gayrimenkule girmekle iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Özellikle Mortgage’ın canlandıracağı bu sektörde villadan sonra şimdi toplu konut projeleriyle de ilgili de çalışmalar yapıyorum. Yeni projelerimiz arasında orta gelir grubuna yönelik olanlar da olabilir" dedi.

Reklamcı müteahhit Alinur Velidedeoğlu

2003 yılı Aralık ayında 5 ortağıyla birlikte Feniks adlı bir inşaat firması kuran Alinur Velidedeoğlu, Kemerburgaz’da gerçekleştirdiği Capital Hill Projesi’yle reklamcılıktan sonra inşaat sektörüne de adım atmış oldu. Alinur Velidedeoğlu, Washington DC’de yer alan federal binadan esinlenerek gerçekleştirdikleri Capital Hill projesi ile sakinlerine tasarım harikası evlerde, teknoloji ve sosyal imkanlarla iç içe bir yaşam vaadediyor.

Sertab, gayrimenkulden kazanıp müziğe yatıracak

Müzisyen Demir Demirkan ve Sertab Erener, hem inşaat alanında hem de gayrimenkul satın alma sistemiyle çalışacak olan yeni bir şirket kurdu. Şirket, Demirkan Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret adıyla sektörde faaliyet gösterecek. Gayrimenkul sektöründe yatırımlara geç kaldıklarını, ancak birkaç proje için düğmeye basmaya hazırlandıkları açıklamasında bulunan Demir Demirkan, son yıllarda korsan baskısının altında kalan müziğin gelir açısından yetersiz kaldığına dikkat çekerek, "Gayrimenkulden para kazanarak müziğe yatırım yapacağız" diyor.

Ayşegül Akyarlı Güven /Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 08:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?