26
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Solarkent'e İngiliz alıcı

Aydınlı Grup'un inşaat sektöründeki ilk işleri olan ve 70 milyon TL'ye mal olan Solarkent projesine bir İngiliz emlak şirketinden 100 daire için teklif geldi. Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, şirketle 50 daire için yaklaşık 10 milyon TL'lik bir anlaşma yaptıklarını söyledi.

Hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren Aydınlı Grup'un haziran ayında İstanbul Esenyurt'ta yapımına başladığı güneş enerjisiyle elektrik üreten ilk konut projesi olan Solarkent'e İngiltere'den talep geldi. İnşaat sektöründeki ilk işleri olan ve 70 milyon TL'ye mal olan Solarkent projesinin büyük ilgi çektiğini dile getiren Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "866 dairelik projede konutların yarıya yakınının şimdiden satıldı. Hatta bir İngiliz emlak şirketinden 100 daire için teklif geldi. Ancak biz 50 daire için yaklaşık 10 milyon TL'lik bir anlaşma yaptık" dedi. Solarkent'in Türkiye'nin ilk geri dönüşümlü konut projesi olduğunun altını çizen Kavurmacı, "Projenin geri dönüşümlü olması kent sakinlerinin taşındıktan sonraki hayatlarının ucuzlatacak. Solarkent, doğaya ve insana saygılı bir anlayışın ürünü. Bunun için sadece İstanbul değil, yurtdışından da talep var" diye konuştu.

Bahçeler yağmur suyu ile sulanacak
Solarkent projesi ile Türkiye'de inşaat sektöründe yepyeni bir dönemin başladığını vurgulayan Kavurmacı, solar panellerden elde edilecek elektrik enerjisiyle hem çevreci bir yaklaşım sergilendiğini, hem de konut sahiplerinin ödeyeceği aidatların azalacağını savundu. Kavurmacı şunları söyledi:

"Solarkent'teki güneş panellerinden üretilecek elektrik enerjisi, ortak alan aydınlatmasının yüzde 50-55'ini karşılayabilecek. Sitede yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayan akıllı asansör sistemi var. Yağmur suyu toplama sistemi ile park ve bahçelerin sulanması sağlanacak. Solarkent'te üstü açılıp kapanabilen yarı olimpik bir yüzme havuzu da bulunacak. Bütün sosyal tesislerden ücretsiz olarak yararlanılacak. Solarkent tek çocuklu bir ailenin site içerisindeki sosyal tesis, kreş, anaokulu olanakları ve ulaşım kazanımları ile de aylık tahmini 485 lirayı bulan tasarruf sağlayacak."

Ekonomik kriz nedeniyle herkesin yatırımdan kaçtığı, var olan projelerin bile durduğu bir dönemde inşaat sektörüne yatırım yaptıklarını hatırlatan Kavurmacı, ticari gayri menkul piyasasının gelecekte önemli yatırım araçlarından biri olacağını kaydetti. Kavurmacı, inşaat sektörünün yanı sıra ile de ilgilendiklerini belirterek, "Enerji Komisyonunda görüşülen tasarının netleşmesini bekliyoruz. Ondan sonra teşebbüslerimiz netlik kazanacak" dedi.

Daire fiyatları 107-293 bin TL arasında
Solarkent projesinin 10 farklı seçenekte 866 daireden oluştuğunu anlatan Kavurmacı, 1+1 ile 3+1 arasında değişen dairelerin fiyatlarının 107 bin 792 TL ile 293 bin 177 TL aralığında bulunduğunu ifade etti. Kavurmacı, ev sahibi olmak isteyenlere sıfır peşinat ve sıfır faizli seçenekler sunduklarını belirterek, "Birinci seçenekte konut bedeli sıfır peşinat, yüzde 30'u Ocak 2011, kalanı ise 60 ay yüzde 0 veya 120 ay 0,59 faizle ödenebiliyor. İkinci seçeneğe göre yüzde 20 peşin, 60 ay yüzde 0 veya 120 ay 0,59 faizle ödenebiliyor. Bir diğer seçenekte ise peşin alımlarda yüzde 15 nakit indirimi uygulanıyor" diye konuştu.

Referans
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 20:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?