16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Tapuda kuyruklar bitecek

Tapu işlemleri internete taşınıyor, kuyruklar bitecek..

Türkiye genelinde tapu ve kadastro çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, işlemlerin hızlı ve sağlıklı yürütülmesi için teknolojik altyapı kuruluyor.


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, "Kadastro konusunda yaptığımız mekansal bilgi sistemi altyapısını süratle oluşturmaktayız. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi Projesi'ni de uygulamaya koyacağız. Bütün tapu işlemlerinin bundan sonra elektronik ortamda olacağının müjdesini vermek isterim." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen 'Kentsel dönüşüm ve konut finansmanı' konulu 'İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Toplantısı'nda sektörün meseleleri masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Müsteşar Sabri Erbakan, kentsel dönüşüm konusunun sosyal çöküntü problemlerinin çözümlenmesi üzerine temellendirildiğini söyledi. Bu dönüşümde fiziki, sosyal ve ekonomik şartların göz ardı edilmemesini isteyen Erbakan, kentsel dönüşüm programlarının temel konusunu, konut projelerinin oluşturduğuna dikkat çekti. Bu konuda istihdam imkanlarının oluşturulmasının önem taşıdığını vurgulayan Erbakan, "Hazırlanan projelerin uygulamaya geçmesi için gerekli olan finansman kaynakları, ülkemiz açısından henüz yeterli değil. Bu sebeple finansman konularıyla ilgili yeni modeller üretmek gerekir." dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar da son yıllarda yapılan çalışmalar ve çıkartılan yasalarla gecekondulaşmanın önüne geçilmeye çalışıldığını söyledi. Türkiye'de kadın ticareti, eroin satışı yapanlarla birlikte terör örgütü gibi yasadışı işlerle uğraşan birçok kişinin gecekondu bölgelerinden beslendiğini kaydeden Bayraktar, bu kişilerin gecekondu olgusunun kaldırıp atılmasına engel olmaya çalıştığını açıkladı. Türkiye genelinde 16 milyona yakın konutun bulunduğunu ifade eden Bayraktar, bunların yüzde 50'den fazlasının kaçak ve depreme dayanıksız olduğunu kaydetti. İnşa ettikleri 285 bin konuttan 240 bininin alt ve orta gelir grubuna yönelik olduğunu, hedeflerinin 500 bin konuta ulaşmak olduğunu kaydetti. 

Musa Özyürek/zaman
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?