25
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Tapuları Erdoğan'dan aldılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokrasi mitingi' için geldiği Kayseri'de iftar programına katıldı. Daha sonra şehit ailelerine tapu teslim töreni gerçekleştirildi.

Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, partiler, şehit aileleri ve iş adamları katıldı.


Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin onların ailelerin unutulmaması bir emanet olarak kabul edilmesi, bizim değerlerimiz içerisinde yer alan en önemli konu başlıklarımızdan bir tanesi. Anayasa değişikliği paketinde bir maddeyle şehitlerimizin yakınlarını teminat altına alıyoruz" dedi. Pakistan'da yaşanan felaketle ilgili olarak da Erdoğan şunları söyledi:


"Pakistan'da yaşanan olay ve bu olayla da 1999 Gölcük depreminde bizi unutmayan Pakistanlı kardeşlerimizin orada bir sıkıntı içerisinde olduğu malumunuz. Ülkemizin değerli iş adamlarına halkımızın geneline Başbakanlık, Diyanet ve Kızılay olarak başlatılmış bir çalışma var. Türkiye bütün imkanlarını seferber etmek üzere orada. Gerek gıda ilaç çadır ve mali noktada şu ana kadar 10 milyon dolar nakdi ulaştırdık. Bu acı bizimde acımızdır."


İktidara geldiklerinde memur ve işçiye olan borcun 13,5 katrilyon olduğunu ve bunu ödediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Bakın KEY ödemeleri yapıyoruz. Pazartesinden itibaren eski rakamla 1.3 katrilyon ödeyeceğiz. Nereye ne verdiniz diye soranlara söylüyorum. Gerek yok gözü olan görür kulağı olan resmi belgelerden dinler" dedi.


Kayseri'nin değişimin ve demokrasinin yanında yer aldığını ifade eden Erdoğan, "Halk oylamasında evet sedasını en önde koyacak iller arasında yer alacaktır buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.


Başbakan'ın konuşmasının ardından şehit ailelerine tapu teslim töreni gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 21:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?