19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Taşyapı'dan ikiz kule açıklaması

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kendisi ve ailesinin ticari hayatının 100 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, "100 yıllık ticari hayatımızda devlete ve vatandaşa karşı en ufak bir ahlaksızlık, yolsuzluk, kasıt varsa bunların hesabını size veririm, bedelini de ödeyeceğim. Onlar gelsinler de 10 yılın hesabını versinler" dedi.

Turanlı, Altunizade'deki şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Taşyapı firmasıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Taşyapı'nın ortaklarının kendisi ve ailesi olduğunu belirten Turanlı, hiçbir siyasi partiyle de bağı olmadığını söyledi.

Taşyapı'nın sermayesinin babasının Almanya'da 20 yıl çalıştığı maden ocağından aldığı maaş olduğunu ifade eden Turanlı, 22 yıldır İstanbul'da konut üreterek ihtiyaç sahiplerine sattıklarını anlattı.

Koşuyolu'ndaki Darüşşafaka Cemiyetine ait arsanın satın alınmasıyla ilgili bilgi veren Emrullah Turanlı, söz konusu arazinin iddia edildiği gibi imarsız bir alan olmadığını söyledi.

Bu araziye otel yapma planlarının olduğunu anlatan Turanlı, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunun projeyi incelediğini ve 'emsal fazla' gerekçesiyle reddettiğini ifade etti. Turanlı, "Proje İstanbul'un yıldızı değil mi? Bırak şimdi emsali. Yapılan iş yanlış mı? Yok. Rüşvet var mı? Yok" dedi.

Emrullah Turanlı, yine Mecidiyeköy'deki araziyle ilgili eleştiriler konusunda da yaptığı açıklamada, burada inşaat başladığı iddialarının doğru olmadığını, belediyeden sadece "zemin iyileştirilmesi" ruhsatı alındığını ve devam eden çalışmanın bu olduğunu anlattı.


aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 15:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?