19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ kuraları törenle çekildi

Kayseri'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubu projesi kapsamında yapımı tamamlanan Kayseri-Melikgazi 6. ve 7. etaplarındaki 840 konutun kuraları törenle çekildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Melikgazi 6. ve 7. etaplarındaki 840 konutun konut alma ve konut belirleme kuraları için 18 bin 500 başvuru yapıldı. Başvurulardan 18 bin 244'ünün geçerli sayıldığı projede, 38 şehit ve gazi yakını direkt olarak konut sahibi oldu. Başvuru yapanlar sabahın erken saatlerinde salonu doldurmaya başlarken, içeri giremeyen vatandaşlar ise kapının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Noter huzurunda gerçekleştirilen kurayı vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

Konut sahibi olan vatandaşlardan Hayrettin Sunal, duygularını telefonda eşiyle paylaşırken, 19 yıldır kirada oturduğunu, eline ilk defa bir fırsat geçtiğini ve değerlendirmek istediği için başvurduğunu söyledi.
Talihli vatandaşlardan İbrahim Kaya da, eşinin rızasıyla başvurduğunu belirterek, "İsmim okunduğu zaman çok şaşırdım, inanamadım. Şu an çok mutluyum, rabbim burada bekleyen herkesi mutlu etsin. İşten yeni çıkıp buraya geldim ve bir ev sahibi oldum" dedi. Kura çekimini izlemek isteyen vatandaşlar salonun dışına taşarken, bazı vatandaşlar ise baygınlık geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?