19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ villa yapıyor

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Turgay Tanes, “Dar ve orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut üretmek amacıyla kurulan TOKİ, her yerde lüks villalar da üretiyor. Bu özel sektör açısından haksız rekabet anlamına geliyor” dedi.

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘Konut Sektöründe Finansman Sorunları ve Mortgage Sistemi’ konulu sempozyumda konuşan Tanes, şunları söyledi: 

“Konut üretiminde arsa maliyeti yüzde 50 düzeyinde. Son derece spekülatif arsa hareketleri var. Bu da arsa fiyatlarını yukarıya çekiyor. Bu durum özel sektör için geçerli, TOKİ için değil. Sorunu ortadan kaldırmak için mutlaka arsa üretimi sağlanmalı. Hazine, elinde bulunan arazileri, makul fiyatlarla; bu peşkeş çekme anlamında değil, dar ve orta gelirli vatandaşın konut ihtiyacını gidermek üzere özel sektöre vermeli.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 14:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meçul meçul IP: 88.250.2.xxx Tarih : 20.05.2008 23:52:56

MALATYA DA Kİ BİR ÖNCEKİ ETABTA YAPILAN VE TESLİM OLMAYAN DAİRELER İÇİN NEDEN Bİ HABER YOK YETKİLİLER NEDEN Bİ AÇIKLAMADA BULUNMUYOLAR YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ BUNUN HUKUKİ BİR DÖNEMİ OLMAZMI NEDEN TESLİM EDİLMEDİ YAZIK DEĞİLMİ BU VATANDAŞA VİCDANINIZ SIZLAMIYORMU SAYIN YETKİLİ AÇIKLAMA BEKLİYOZ VATANDAŞ PARASINI TAKSİT ZAMANI GÜNÜ GEÇMEDEN ÖDEDİ SİZNEDEMN TESLİM ETMEDİNİZ HANİ 16 AYDA TESLİM OLCAKTI