19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ’den erken ödeme indirimi

Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) verilen bilgiye göre, kredi borçlarını erken ödeyen kooperatiflere, 4 taksitte ödemeleri halinde yüzde 10-30, bir defada ödemeleri halinde yüzde 15-35 indirim uygulanacak.

TOKİ, 14 Haziran 1997 tarih ve 23019 sayılı Resmi Gazete;de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında Toplu Konut Yapımcılarına (kooperatiflere, kooperatif birliklerine, sosyal yardımlaşma kurumlarına, satmak üzere konut üreten gerçek ve tüzel kişilere-yapımcılara ve belediyelere) kullandırılan kredilerin erken geri ödenmesi halinde, kredi borçlarında indirim uyguluyor.

Genellikle yılda bir kez yapılan indirim uygulaması uyarınca, kredi kullanıcılarına erken ödeme için, tek ödeme veya 4 eşit taksitte ödenmek üzere 2 alternatif sunuluyor.

Buna göre, kredi kullanıcılarına, kredi borçlarını defaten ödemeleri halinde, konut büyüklüklerine göre borçlarında yüzde 15-35 veya bu yıl içinde en fazla dört eşit taksitte ödemeleri halinde konut büyüklüklerine göre borçlarında yüzde 10-30 indirim uygulanacak.

Söz konusu indirim uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, kredilere aracılık eden bankalara, kredi borçlarına yıllık artış oranlarının uygulandığı Ocak-Şubat veya Temmuz-Ağustos aylarında
başvurmaları gerekiyor.

Erken ödemede indirim uygulaması, sadece konut yapımcılarına açılan kredileri kapsıyor. TOKİ tarafından yaptırılarak bankalar aracılığı ile satışa sunulan konut ve iş yerlerini kapsamıyor.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:00:48
Güncelleme :11 Ocak 2009 Pazar 16:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?