26
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ'den termal pansiyon

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şifalı suları, travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile ünlü Pamukkale-Karahayıt'ın, dünya termal turizmde zirveye oynadığını söyledi.

Vali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale travertenleriyle dünyanın önde gelen termal kaynaklarına sahip olduğunu belirtti. Geçen yıl yapılan çalışmalarda bölgede 240 derece sıcaklıkta termal kaynaklara ulaşıldığını ifade eden Demir, bu kaynakların sağlık yönünden çok farklı özelliklerinin bulunduğunu anlattı.

Şehrin çeşitli yerlerindeki termal kaynaklarla, Denizli'de sağlık turizmi yapılan bölgelerin olduğunu dile getiren Demir, bunların en önemlisinin Pamukkale'nin bitişiğinde bulunan, yüreme mesafesindeki Karahayat beldesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu :

"Buranın çok farklı bir avantajı var. Hem Pamukkale'nin beyaz suyu hem de Karahayıt'ta çıkan kırmızı suya sahip bir alan ve burası sağlık anlamında inanılmaz yapıya sahip. Yıllardır Denizli'nin hayali olan Pamukkale-Karahayıt Termal Kür Kenti Projesi'nde çalışmalarda son noktaya geliniyor. TOKİ özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarını yaklaşık 5 yıldır sürdürüyor. Şu anda konutlar bu yıl sonunda tamamlanacak. Pansiyon binalar da 2014 yılının ortasına doğru tamamlanmış olacak. Yapı stokları da modern bir görüntüye kavuşmuş olacak. Karahayıt'ta antik alanlar da var. 2 bin 500 yıl önce Karahayıt ve Pamukkale bölgesi, insanların sağlık turizminde şifa aradığı bir bölgeydi. Yani 2 bin 500 yıl önce yapılan faaliyetleri özellikle sağlık turizmini biz şimdi yeni yeni yapmaya çalışıyoruz ."

Karahayıt'ta termal sağlık turizmde, ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin açıldığını, merkezin hasta tedavi etmeye başladığını kaydeden Vali Demir, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine olan yoğun ilgiden dolayı inşaatla birlikte büyütme çalışmalarının başlatıldığını, TOKİ'nin yapacağı pansiyonlarda da bu hizmetin verileceğini bildirdi.

Karahayıt'ın sadece Türkiye'de değil dünyada termal turizmde aranan yer olacağını vurgulayan Demir, sözlerine şöyle devam etti :

"Pamukkale'ye yıllık yaklaşık 2 milyon insanının ziyarete gelmesi, turist sayısında Türkiye'nin beşinci ili olan Denizli için çok önemli bir avantaj olarak gözüküyor. Biz günü birlik turizm yerine artık sağlık termal turizmi oluşturmakla, bu günübirlik ziyaretleri 1-3 hafta arasında konaklamaya yaymak istiyoruz. Şu anda yerli turistlere hizmet veriyoruz ama uzun vadede yabancı turistlerimizi de Karahayıt'a hem sağlık turizimde hem de termal terapide hem de kür merkezlerinde ağırlamak istiyoruz. Bununla ilgili özellikle Alman firmaları yoğun ilgi göterdi. Bir tanesi yatırım kararı aldı ve projesini hazırlıyor. Yerli firmalarda birçok alanda inşaatlar başlatıldı. Şifalı suları, travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile ünlü Pamukkale-Karahayıt, dünya termal turizmde zirveye oynuyor ."

- "Karahayıt'ın dünyanın en güzel termal kür kentine dönüşeceğine inanıyoruz"

Özel bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin kurucularından Dr. Turgay Sehil de Pamukkale-Karahayıt Termal Kür Kenti Projesi'nde önemli aşamaya gelindiğini belirtti. Karahayıt'ta termal su dağıtım hatları, çevre düzenlemesi, TOKİ'nin kentsel dönüşüm için inşa etmekte olduğu yeni pansiyon ve konutların fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine yatırımları artırdığını anlatan Sehil, gelecek yıl yabancı ülkelerden hastaların tedavi olmaya gelmeye başlayacaklarını dile getirdi.  

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2013 Pazar 17:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?