16
Nisan
2024
Salı
EMLAK-KONUT

TOKİ'ye büyük şok!

TOKİ tarafından, Bursa'nın İnegöl ilçesi Akhisar Mahallesi ile Karalar Köyü arasındaki Yeni İnegöl bölgesinde yapılmakta olan 2. etap konut satışları, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. 1194 adet konuta talep az olunca kura çekimi iptal edilerek, başvuru sırasına göre talep edenlere konut satışı yapıldı. İnegöllüler 1194 konuttan sadece 346'sına talip oldu. Geri kalan 848 konutun ise bir ay sonra bankaya başvuranlara satışının yapılacağı bildirildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, 50'si belediyeye ait olmak üzere toplam 1244 konuttan sadece 346'sına vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti. Şahin, 848 konutun bir ay sonra tekrar satışa çıkılacağı, T.C. Halk Bankası'na başvurması halinde kişilere istedikleri dairenin satışının yapılacağını bildirdi.

TOKİ 2. etap konutlarının yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Milletvekili Şahin, "Yeni İnegöl'de yükselen TOKİ konutları, İnegöl'ün yeni yaşam merkezi haline geliyor. A'dan Z'ye bütün yaşam standartları orada var. Hükümet ve yerel desteklerle kalkınmakta olan TOKİ konutları bölgesinde, sağlıktan, spora kadar her türlü imkan var. Eğitim konusunda İlk, Ortaokul ve Lise binamız var. Camimiz, sağlık ocağımız var. Alışveriş, spor tesisleri var. Oradaki evlerin sahibi olmak, güzel imkanı yakalamak anlamına geliyor" dedi.

1194 KONUTTAN SADECE 346'SINA TALEP OLDU

20 Temmuz 2013 Cuma günü TOKİ 2. etap 1194 konutun satışı için kura çekimi organizasyonunun hazırlandığını kaydeden Milletvekili Şahin, "Geçtiğimiz Cuma günü vatandaşlardan gelen talebin az olması nedeniyle kura organizasyonundan vazgeçildi. Bu nedenle daireler başvuru sırasına göre satıldı. 764 adet olarak inşa edilen sosyal konut dediğimiz 2+1 dairelerden satın almak için 224 kişi başvurdu. 430 adet olarak inşa edilen 3+1 dairelere ise 112 kişi başvurdu. Toplam 346 kişi başvurdu. Talebin az olması bizi biraz şaşırttı. Sanırım fazla tanıtım yapılamadı. Vatandaşlarımızın bu güzel konutları alarak yararlanmasını sağlamamız lazım" diye konuştu.

BANKAYA BAŞVURANLARA EVLER SATILACAK

Talepte bulunan 346 kişinin işlemlerinin bitmesinin ardından diğer konutların satışının yapılacağını söyleyen Şahin, "Yaklaşık bir ay sonra isteyen vatandaşlar İnegöl Halk Bankası şubesine peşinatları yatırarak, açıktan satış yöntemi ile istedikleri daireyi almaya hak kazanacaklar. Güzel bir imkan sağlanmış olacak. Yıl sonu itibariyle bitmesi halinde de dairelerimizi hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. - 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2013 Perşembe 15:02:19
Güncelleme :25 Temmuz 2013 Perşembe 15:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?