19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Toplu konut müjdesi

Iğdır'ın 7 Kasım ve Karaağaç mahallelerinde, çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmayı önlemek için toplu konut yapılmasına karar verildi.

Karar, bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.
Konuyla ilgili 7 Kasım Mahallesi'ndeki Nedim Kuyumcu İlköğretim Okulu salonunda yapılan toplantıya Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Aralık İlçesi Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe, Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Sarıtaş, İl Genel Meclis üyeleri, 7 Kasım ve Karaağaç mahallesi muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, "Sizin yaşantınızı yakından görüyoruz ve üzülüyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız. Sizler de bizim vatandaşlarımızsınız. Sizinde çok sorununuz var, bunu biliyoruz. Elimizden geldiği kadar devletimizin bize verdiği imkanlar kadar gayret ediyoruz. Ama sizin başta imar sorunlarınız olmak üzere evlerinizin durumları uygun değil. Evlerinizin ruhsatı olmadığı için elektrik getiremiyoruz, yol yapamıyoruz, su getiremiyoruz. Ama bunlar geçmişten kaynaklanmış. Bazılarınız evlerinizi hazine yerlerine, bazılarınız meralara yapmışsınız. Sizler senet üzerinde ev almışsınız ama tapusu yok. Bu tür sorunlar sadece ilimizde değil, başka illerde de var. Biz bunları çözmek için buradayız ve sizlerin yardımıyla bu sorunu çözmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanımızla birlikte Ankara'ya giderek, bazı bakanlarımızla görüştük toplu konut idaremizle görüştük. Onlarda bize her türlü yardıma hazırlar.

Bizlerde yasalar çerçevesinde bu sorunları çözmeye kararlıyız. Kimse haksız yere devletin arazisini işgal edemez. İşgal ederse o zaman kargaşa olur. Buna kimsenin hakkı yoktur. TOKİ, dar gelirli vatandaşlarımız için modern evler yapıyor. Ayda 100-150 YTL taksitle, hem de 20-30 yıl vadeyle ev veriyorlar. TOKİ yetkilileri ilimize gelecekler. Burada inceleme yapacaklar ve hak sahiplerine arsası karşılığı ev verecekler. Hak sahibi olmayanlar içinde taksitle daire yapacaklar. Ama biz önce sizlerin tapularınızı halletmek istiyoruz. Umarım sizler de bize gerekli desteği verirsiniz" dedi.


AK Parti Milletvekili Ali Güner de, "Ben iktidar partisinin milletvekili olarak 22 Temmuz'da size bir söz verdim. Kiminiz beni sever, sevmez o ayrı konu. Benim sözüm namustur. Ben şuan seçim politikası yapmıyorum. Allah nasip eder 4 yıl sonra olur olmaz o ayrı konu. Seçimden önce size bir söz verdim. Dedim ki, seçilirsem kentsel dönüşümü bu bölgede uygulayacağız. Şimdi sayın başbakanımız bize, 'İlinizde yoksul vatandaşlarınız için TOKİ'ye emir vereceğim, kentsel dönüşümü uygulayın' dedi. Biz de bunu emir kabul ederek sizlerin huzurundayız. Diyelim ki, kiminin tek katlı evi var, Devlet ona tek katın değerinde daire verecek. 2 katlı evi olan 2 kat değerinde ev verecek. Gecekonduda yaşayan vatandaşlarımıza da çok cüzi miktarda 30-40 yıllığına 100-150 YTL karşılığında ev verilecek. Bu parayı ödeyemeyenler için valiliğimizin sosyal yardımlaşma fonundan karşılanacak" şeklinde konuştu.


Milletvekili Ali Güner'in konuşmasını sloganlarla kesen bazı mahalle sakinlerinin "Biz evimizden çıkmak istemiyoruz. Hizmetiniz sizin olsun" demesi üzerine Güner, "Biz buraya sizinle kavga etmeye gelmedik. Hizmet sunmaya geldik. Kabul edersiniz, etmesiniz o sizin sorununuz" diyerek konuşmasını tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 20:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?