22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Trakya'da yıldızı parlayan bölgeler

Emlak Dergisi, Trakya'da yıldızı parlayan bölgeleri yazdı. Haberde, Edirne'den Keşan'a, Çatalca'dan Çorlu'ya kadar prim yapacak bölgeler ayrıntıları ile yer aldı...

Tekirdağ’da nereler cazip?

Sanayileşmenin pek fazla olmadığı Tekirdağ il merkezinde gelişme gösteren yerler arasında başında Otogar ile İstanbul istikametine doğru Hürriyet Mahallesi, İstanbul karayolu üzeri Namık Kemal Üniversitesi’ne kadar olan bölgeler başı çekiyor. Buralardaki arsaların metrekare fiyatı 350 ile 750 YTL arasında. İş yerlerinin metrekare satış fiyatı ise bin 500 ile 2.500 YTL arasında değişiyor. Tekirdağ’ın sahil kesimi olan ve genelde yazlık meskenlerin bulunduğu, Altınova Mahallesi, Barbaros ve Kumbağ Beldesi’ndeki arsaların metrekare fiyatları 250 ile 500 YTL’den satılıyor. Buralardaki yazlıkların metrekare satış fiyatı ise 800 ile 1.000 YTL arasında. 

Çorlu büyüyor

Tekirdağ’ın sanayi açısından en önemli ilçesi haline gelen Çorlu’da şu anda binlerce konutun yapımı sürüyor. Çorlu’nun konut açısından en rağbet gören bölgeleri arasında Çetin Emeç Bulvarı, Emlak Konutları, Önerler Köyü, Bulvar Yolu’nun İstanbul kısmı, Bağlar Mevkii’nin üst kısmı ve Yeni Sanayi Bölgesi geliyor. Bölgedeki arsaların metrekare fiyatı 500 ile 1.000 YTL arasında değişiyor. Bu bölgelerdeki 130 metrekare 3+1 doğalgaz kombili bir dairenin fiyatı 150 bin YTL’den başlıyor. Buralardaki yeni yapılan lüks konutların metrekare birim fiyatları ise 1.500 ile 2.500 YTL’den alıcı bekliyor. Çorlu’da iş yeri açısından hastane ile postane arası her zaman revaçta olan bölgeler. Bunun dışında sanayi imarının bulunduğu Türkgücü Yolu, Tekirdağ Yolu, Çerkezköy Yolu, E-5 karayolu Vakıflar Mevkiine kadar olan bölgedeki sanayi imarlı arsaların ortalama metrekare birim fiyatları 75 ile 100 YTL arasında. 

Edirne’de fiyatlar dudak uçuklatıyor

Bir üniversite şehri haline gelen Edirne’nin Talatpaşa Asfaltı, Binevler semti, Doktor Sadık Ahmet Caddesi, Koca Sinan Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Saraçlar Caddesi gelişme gösteren bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgelerdeki konutların ortalama metrekare fiyatları 800 ile 1.200 YTL, yine aynı bölgelerdeki arsalar ise metrekare bazında 200 ile 500 YTL arasında değişen fiyatlarla satılmakta. Özellikle Saraçlar Caddesi tamamen iş yerlerinin bulunduğu bir bölge. Bu cadde üzerinde yer alan işyerlerinin fiyatı dudak uçuklatıyor. Cadde üzerinde yer alan mağazaların metrekare satış fiyatının ortalama 5.000 YTL olduğu belirtiliyor. 

Kırklareli ve Lüleburgaz’ın yıldızı parlıyor


Kırklareli’nin yatırım açısından en gözde olan bölgesi İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi. Bu iki cadde üzerindeki iş yerleri astronomik rakamlarla el değiştiriyor. İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi’ndeki iş yerlerinin metrekaresi 8.000 ile 10.000 YTL’den satılıyor. Bu bölgedeki konutların metrekare fiyatı ise bin 200 ile 1.500 YTL arasında. İl merkezine yakın bölgelerdeki arsaların metrekare satış rakamları ise 200 YTL’den başlayıp 500 YTL’ye kadar çıkabiliyor. 

Trakya Bölgesi’nde sanayi ile büyüyen ilçelerden bir diğeri olan Lüleburgaz’da gayrimenkul açısından Bulvar Yolu, İstanbul, Fatih, İstasyon ve Kurtuluş Caddesi, Hürriyet ve Özerler Mahallesi revaçta olan bölgeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu bölgelerdeki işyerlerinin metrekaresi 1.500 ile 3.500 YTL arasında değişiyor. Bölgedeki 3+1 kaloriferli ve asansörlü bir dairenin fiyatı ise 110 ile 120 bin YTL’den satılıyor. Aynı bölgelerdeki arsa fiyatları ise metrekare bazında 500 ile 1.000 YTL arasında. 

Çatalca’ya piyango vurdu 

Üçüncü köprünün çevre yolunun güzergahında yer alan Çatalca, Trakya Bölgesi’nde en şanslı konumdaki yerlerin başında geliyor. Silivri, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerine komşu olan Çatalca 1.504 kilometre yüzölçümü, 48 köyü ile İstanbul’un en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi. İşte, yatırımcıların Çatalca’yı tercih etmelerinin altında da ilçenin sahip olduğu bu arsa stoğu yatıyor. Öte yandan, İstanbul’a düşünülen üçüncü havalimanı için ise Silivri ile birlikte Çatalca’nın da adı geçiyor. Rantçıların ekmeğine yağ sürmemek için havalanının yapılacağı yer, şimdilik gizli tutuluyor. Ancak, üçüncü havalimanı için en uygun arazilerin de, Çatalca-Terkos-Arnavutköy üçgeninde olduğu konuşuluyor. 

Çatalca’nın köylerinde son birkaç yıldır ucuza arsa toplayan spekülatörler, şimdi beklemede. Çünkü, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının yapım çalışmalarının başlayacağı açıklamaları ile birkaç yıl önce metrekaresi 5 ile 10 YTL arasında olan imarsız arsaların bugün ortalama fiyatının 40-50 YTL'ye kadar çıktığı belirtiliyor. Çatalca bölgesindeki emlakçılar, yer yer metrekare fiyatının 100 YTL'yi bulduğunu söylüyorlar. Karadeniz Otobanı ve Üçüncü Boğaz Köprüsü TEM- 7 diye tabir edilen yeni arterin geçeceği Çatalca yolunun sağında ve solundaki arazilerin, spekülatörler tarafından hızla toplanmaya başladığı ifade ediliyor. Çatalca’daki emlakçılar, Durusu (Terkos), Tayakadın, Baklalı, Boyalık, Dursunköy, Yassıören ve Kestanelik gibi köylerin yola cepheli arsalarının tamamına yakının son bir yılda adeta kapışıldığını söylüyorlar. 

Hadımköy

Çatalca’nın Hadımköy beldesi ise daha çok sanayi ağırlıklı bir bölge haline geldi. Burada sanayi arsalarının metrekaresi, Ömerli Köyü civarında 100 dolar seviyesindeyken, Hadımköy’ün iç kesimlerinde ve TEM otoyolu çevresindeki arsaların metrekaresinin ise 1.000 dolara kadar çıktığı görülüyor. 

Çatalca'daki en değerli araziler, gür fıstık çamı ormanlarına komşu olan Doktorçeşme mevkiinde yer alıyor. Bölgede yeni satın alınmış ancak henüz inşaata başlanmamış, çevresi çitlerle çevrili, çok sayıda irili ufaklı arsa yer alıyor. Başta Sabancı Ailesi olmak üzere, İstanbul’un birçok zengin ailesinin evleri, bu mevkiide bulunuyor. Yine, İnceğiz, Kestanelik, Çanakça, Örcünlü, Kızılcaali, İzzettin gibi köylerdeki arsaların metrekare satış fiyatı ise ortalama, 30 ile 50 YTL arasında değişiyor. 

Çerkezköy’de yeni konutlar

Yarattığı istihdam potansiyeli nedeniyle Çorlu gibi göç alan Çerkezköy’de konut yapımı hızla sürüyor. Mustafa Kemal Bulvarı, Saray istikametine gidiş yolu, Narin Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu bölge, Çerkezköy’ün gelişme aksını oluşturuyor. Bu bölgede bankalar ve işyerleri yer alıyor. Buradaki işyerlerinin metrekare satış fiyatı 2.000 ile 4.000 YTL arasında, konutların ortalama metrekare birim fiyatları ise 1.000 YTL’den satılıyor. Konut açısından İstasyon Caddesi civarı prim yapan bölgelerin başında geliyor. Bu bölgedeki 3+1, 120 metrekarelik bir dairenin satış fiyatı 80 ile 100 bin YTL arasında. Yine Çerkezköy sanayinin yoğun olduğu organize sanayi bölgesindeki arsaların metrekaresi ise 100 ile 150 dolardan satılıyor.

Hürriyet Emlak
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:44:21
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 15:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?