30
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Tunceli'de konut atağı

Tunceli'de sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan konutların inşaatına hız verildi.

Tunceli Valiliği'nin girişimleri sonucunda Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından merkez İsmet İnönü Mahallesi Harçik mevkisinde haziran ayında yapımına başlanılan konutların ilk 64 dairesinin kaba inşaatı tamamlandı.

Binaların sıva ve çatı işlerine başlandığı belirtilerek, inşaat alanında üçüncü bloğun kaba betonunun yapılmakta olup, dördüncü ve beşinci blokların ise temelinin atıldığı kaydedildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sosyal güvencesi olmayan dar gelirli 260 vatandaş için yaptırılan konutlar bloklar halinde inşa edilecek, her blok ise 32 daireden oluşacak.

Açıklamada, "Sözleşme süresi 550 gün olan inşaat işi bugüne kadar toplam olarak yüzde 30 oranında tamamlandı. Konutlar tamamlandığında konut yoksunluğu olan dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiş olacaktır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 11:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eren IP: 88.236.28.xxx Tarih : 16.09.2011 12:18:01

Sayın  Valimize teşekkür ederiz.İlimizin sorularını çözmek için büyük uğraşlar veriyor.O nedenle valimiz ilimizde çok seviliyor.Gerçekten  ilimize çok yararları oldu.