31
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Türk halkı öncelikli ev istiyor?

MasterCard tarafından düzenlenen MasterIndex Araştırması, Türk halkının öncelikli tercihinin “ev almak” olduğunu ortaya koydu.

MasterCard tarafından altı ayda bir gerçekleştirilen MasterIndex Araştırmasının Ağustos 2008 sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 37’si ellerine geçen fazla parayı ev alarak değerlendirmeyi tercih edeceklerini söylüyor. Araştırma sonuçları önceki yıllarda aynı soruya verilen yanıtla karşılaştırıldığında, 1999 yılından bu yana, katılımcıların öncelikli tercihinin her zaman “ev almak” olduğu gözleniyor.

MasterIndex Araştırması sonuçlarına göre, kadınların “ev alma” tercihi erkeklerden daha fazla. “Elime geçen 40 bin YTL’yi ev alarak değerlendiririm” diyen kadınların oranı yüzde 41, erkeklerin ise yüzde 33.

Eline geçen parayı ev alarak değerlendireceğini söyleyenlerin sosyoekonomik seviyelerine bakıldığında ise, A sosyoekonomik seviyede bulunan katılımcılar ile DE sosyoekonomik seviyede bulunan katılımcıların diğer gruplara oranla daha yoğun bir ev alma isteği içerisinde oldukları görülüyor. A sosyoekonomik seviyesinin yüzde 44’ü öncelikli olarak ev almayı tercih ederken benzer bir istek yüzde 41 ile DE sosyoekonomik seviyesinden geliyor.

Ev alma ihtiyacı önceki yıllarda 30 yaşından itibaren öncelikli tercih olurken Ağustos 2008 sonuçlarına göre bu yaş 20’ye düşüyor. Ev alma isteği en kuvvetli kesim ise yüzde 49 ile 55 yaş üstü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?