20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Türkiye planları içerisinde

Ozan Balaban, Panino Guisto'yu eşi Başak Balaban için açtı. Restoranla, gündüzleri Başak Balaban ilgileniyor.

BALABAN, sorularımızı şöyle yanıtlıyor:

* Emaar nasıl bir şirket?

 Bugün itibariyle dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım şirketi. 120 milyar dolar portföyü olan bir şirket. New York, Milano, Paris, Şangay, Tokyo ve Dubai'nin de aralarında yer aldığı dünyanın 10 önemli metropolünde açılacak olan Armani Otelleri ve 2008 yılında tamamlandığında dünyanın en yüksek yapısı olacak Burj Dubai, Emaar'ın başarılarını taçlandıracak projeler.

* Armani Otel İstanbul'a da gelecek mi? 

İlk açılışı dünyanın en yüksek gökdeleni Dubai'de olacak. İkincisi Milano'da yapılıyor. Hâlâ inşaatı devam ediyor. Nobu Restaurant'ın olduğu bina tamamen Armani Otel'e dönüşüyor. Bunun yanında dünyanın metropolleri New York, Londra, Uzakdoğu ve Endonezya gibi 10 yerde düşünülüyor. Armani için İstanbul'da yer bakıyoruz. Eğer uygun bir yer bulursak gerçekleştirebiliriz.

* Libadiye projesi ne durumda?

 Biz Türkiye'ye uzun soluklu olarak geldik. 5 ile 10 milyar dolar arasında yatırım planımız var. O yüzden yakın zamanda Libadiye'de, Toprak Holding'e ait olan araziyi 403 milyon dolar nakit para verip satın aldık. Karma proje dediğimiz, alışveriş merkezi, otel, restoranlar ve kendi çapında müzesi olan bir proje için çalışıyoruz. Toplam 1.3 milyar dolarlık bir yatırım. 2012'ye kadar hepsi bitecek. Sitenin kulesinde döner bir restoran planlıyoruz. Buraya da bir dünya markasını getireceğiz.

Sabah
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?