28
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Vekiller Meclis lojmanlarına talip

Yeniden satışa çıkarılan Meclis lojmanlarına talip olmak için 60'a yakın milletvekili bir araya geldi. Vekiller, lojmanları satın almak için formül arıyor.

Satış süreci üç yıldır yılan hikayesine dönen TBMM lojmanlarına, yine milletvekilleri talip oldu. CHP ve AKP'den 60 dolayında milletvekili, satışa çıkarılan villaları alıp arsalarına yeni bir "milletvekili sitesi" kurmak için biraraya geldi.
164 daire ve 400 villadan oluşan lojmanlardan şimdiye kadar ancak 42'si satılabildi. 13 milyon YTL dolayındaki satış gelirine rağmen 3 milyon YTL civarında masraf ödendi. Lojman alımına öncülük eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Henüz bir kooperatif kurulmadı ama 'ihaleye girip alalım' diyen de var, 'aldığımız zaman kamuoyunda tartışılacağız' diyen de var. İhaleye girdik diyelim, 100 milyara aldık, 'hani milletvekilinde para yoktu bu 100 milyar nereden çıktı' bir de bu tartışılacak" diye konuştu.
AKP Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere ise "Milletvekillerinin kooperatif kurması kadar doğal bir şey olmaz. Milletvekili 'lojman ya da maaş yetmedi' dediğinde değişik manada karşılanıyor" dedi.
Milletvekillerinin girişimine karşın, yapılmış binalarla ilgili kooperatif kurulamadığı ortaya çıktı. Formül arayışında olan milletvekilleri ihale öncesi hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Emek İnşaat, dün gazetelerde yeni bir ihale ilanı yayımladı. İlk aşamada 164 villa satılacak. İhale 24 Ocak'ta yapılacak
.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?