27
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Yabancıya gayrimenkul takipte

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancılara gayrimenkul satışının yoğun olduğu bölgelerden başlamak üzere yurt genelinde, yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili tüm bilgilerini güncelleyecek.

Yeni veriler ışığında bilgisayar programı oluşturulacak ve gelişmeler, merkezden günlük takip edilebilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Zeki Adlı, yabancılara gayrimenkul satışının en yoğun olduğu bölgelerden Antalya, Alanya ve Didim'deki tapu ve kadastro yetkilileri ile Ankara'da toplantı yaptı.

Bu bölgelerde yabancılara yapılan satışlar ve uygulamalar hakkında detaylı bilgi alan Adlı, satışa ilişkin merkezdeki ve yereldeki bilgilerin karşılaştırılarak, güncellenmesini istedi. Adlı, sağlaması yapılan veriler üzerinden gelişmelerin günlük takip edilebilmesini sağlayacak bir bilgisayar programı hazırlanması talimatı verdi.

Zeki Adlı, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi'nin (TAKBİS), yabancılara yönelik gayrimenkul hareketliliğinin fazla olduğu bölgelerde yaygınlaştırılacağını belirterek, çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Adlı, "Yabancılara gayrimenkul satışı genelde sahil bölgelerinde oluyor. Oralarda TAKBİS'in yaygınlaştırılması ile ilgili çalışma yapıyoruz" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 11:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?