27
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Yeni sistem nasıl olacak?

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, sigorta ve vergi borcu olan müteahhitlerin yeni bir inşaata başlayamayacağını bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''özel yap-sat müteahhitliğini kayıt altına alacaklarını, 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girecek kanunla, bakanlıktan belge almayan hiçbir vatandaşın, özel yapı alanında inşaat ruhsatı alamayacağını'' bildirdi.

Bakan Demir, MÜSİ- AD Hatay Şubesi tarafından İskenderun'da düzenlenen, ''İnşaat Sektörü 2009 Yılı Analizi ve 2010 Yılı Beklentileri'' konulu 'toplantıda yaptığı konuşmada, Kamu İhale Yasası uygulamasının başarı ile yürütüldüğünü belirtti.

Demir, ''Kanunun sözleşme şartlarını daha sağlama alıp yükleniciyi birazcık daha elini kolunu bağlar tarzda hazırlandığı doğru. Ancak, asıl problem, bazı firmalarda sağlıklı denetim yapılmadığı için sağlıklı rekabet ortamı oluşturulamıyor. Kamu ihale kanununun şeffaflık ve en uygun teklifi verene işi verme gibi iki temel şartı vardır. En uygun teklifi verene işi verilip denetimi yapmak lazım' diye konuştu.

Bakan Demir, özel yapsat müteahhitliğini kayıt altına alacaklarını belirterek, ''1 Ocak 2012'de yürürlüğe girecek kanunla, bundan sonra bakanlıktan belge almayan hiçbir vatandaş, özel yapı alanında inşaat ruhsatı alamayacak'' dedi. Sigorta ve vergi borcu olanların yeni bir inşaata başlayamayacağını da ifade eden Demir, artık Türkiye'de, ruhsat proje ve eklerine yapı yapma kavramının 2012 yılının başında kaldırılacağını söyledi.
 

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 18:58:35
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 19:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?