15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

DOĞADAN GÜZELLİK MUCİZELERİ

 

 

Parlak saçlar için:

Öneri 1: Bir muzu iyice ezin. Bir çay kaşığı bademyağıyla karıştırıp saçınızın diplerinden başlayarak uygulayın.

Öneri 2: Yarım çay fincanı zeytinyağı ile bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu karışımı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Yarım saat bekletip saçlarınızı bol suyla durulayın.

 

Sivilcelere limon:

Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.
Her gün meyve tüketin:

Güzellik için uzmanlar maske olarak yüze ve saça uygulamanın yanısıra bol bol meyve tüketilmesini öneriyorlar. Meyvelerde bulunan vitaminler cilt ve saçın içten beslenmesini sağlıyor.
Ballı dudaklar:

Bal, içeriğindeki vitamin mineral, antioksidan ve aminoasitlerle değerli bir besin maddesi olmasının yanı sıra, tedavi edici özelliklere sahip. 1 fincan tatlı badem yağını ve yarım fincan balmumunu, mikrodalga fırında balmumu eriyene kadar tutun. 2 kaşık balı ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Karışımı kapaklı minik kaplara döküp kullanın. Dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Ayak bakımı:

Ayaklarınızın sürekli şişmesinden rahatsız oluyorsanız, bitki banyolarından yararlanabilirsiniz. Bunun için, bir litre suda iki avuç papatya ve bir adet limon kabuğunu kaynatıp soğumaya bırakın. Ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Şişlerin indiğini, ayak derinizin canlandığını göreceksiniz.
Gözlerdeki şişlikler:

Gözlerde oluşan şişlik ve halkalardan kurtulmak için içtiğiniz poşet çayları attmayın ve bunları gözlerinizin üstüne koyarak 20 dakika dinlenin. Gözlerinizin rahatladığını göreceksiniz.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 15:23:44
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 15:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?