3
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

'Meme Kanseri' yürüyüşü!

Toplumu meme kanserine karşı bilinçlendirmek amacıyla, Beşiktaş-Ortaköy arasında ‘Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü’ yapıldı.

Bir kozmetik firmasının düzenlediği yürüyüş öncesi Beşiktaş Hayrettin Paşa Parkı’nda yapılan etkinlikte konuşan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şuayip Yalçın, diğer kanser türlerinde olduğu gibi, meme kanserinde de erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.

Yalçın, meme kanserinin bir kadın hastalığı olmadığını, erkeklerde de görüldüğünü belirtti. Özellikle kadınların 40’lı yaşlardan sonra düzenli olarak kontrollere gitmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, meme kanserinin tedavi edilen bir hastalık olduğunu hatırlattı.

Daha sonra çok sayıda kadın, ellerinde pembe balonlarla Ortaköy’e kadar yürüdü. Meme kanserinde erken teşhis için 20-35 yaş arasındaki tüm kadınların en az ayda bir kez kendi kendine muayene yapması gerekiyor. Yılda bir defa hekim kontrolünden geçmek de meme kanseri riskine karşı erken önlem için yapılması gerekenler arasında.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 15:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?