16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

UZMANLARDAN SAÇ VE MAKYAJ ÖNERİLERİ

     

Saç ve makyaj uzmanlarına çalışırken vazgeçemedikleri ürünleri sorduk. Bu arada da onlardan faydalı ipuçları almayı ihmal etmedik.

NUR TOKTAY
MAC, Brush Cleanser, fırça temizleyicisi: Hiçbir zaman yanımdan eksik etmediğim bu ürün, fırçaları temizleyip dezenfekte ediyor (6).
MAC, Strobe Cream: Fondöten altına kullandığım bir ürün. Yapacağım makyaja göre değişik bazlar kullansam da; bu ürün verdiği parlaklıkla çoğunlukla ilk tercihim oluyor. Üstelik transparan oluşuyla fondötenin rengini de etkilemiyor (1).
Clinique, Pore Minimizer, gözenekleri kamufle eden krem: Matlaştırma özelliğine sahip bu ürünü daha çok yağlı, çabuk parlayan ciltlerde baz olarak uyguluyorum (4).
Clinique, Zero Base: Daha çok moda çekimlerinde kullandığım bu ürün, fondöten altına sürüldüğünde cilde ışıltı ve sağlıklı bir görünüm veriyor (5).
Make Up Forever, Powder, pudra: Çok ince bir yapıya sahip bu transparan pudrayı, çekimler sırasında ciltteki parlamayı engellemesi için uyguluyorum (3).
Mac Fluidliner, eyeliner: Uygulanması son derece kolay olan, bir eyeliner. Kremsi yapısı kullanım kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda, akma ve dağılma yapmadan, tüm gün ciltte kalabiliyor (2).

Kirpiklerin topaklanmaması için nasıl bir uygulama gerekir?
Topaklanma olmaması için öncelikle rimelin taze olması gerekir. Rimeli sürdükten sonra bir an evvel kapağı kapatılmazsa rimel hava ile temas edeceği için çok daha çabuk bozulur. Uygulama şekli ise kirpiğin dibinden ucuna kadar yuvarlayarak sürmektir.

Size göre makyajla ilgili doğru olarak bilinen en büyük yanlış nedir ve neden?
Bence yapılan en büyük hata göz altlarına sürülen beyaz far. Bu uygulama göz altındaki morlukları kapatmadığı gibi, bu bölgenin griye dönüşmesine yol açar. Bu noktaları aydınlatmak ve rahatsızlık veren koyulukları kapatmak için mutlaka ten ve göz rengiyle uyumlu kapatıcılar kullanılması gerekiyor.

 

Mahizer Aytaş - COSMOPOLİTAN
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 11:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?