27
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

"Kadına Yönelik Şiddete Son" deklarasyonu

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile bazı kadın sivil toplum kuruluşlarının imzasıyla "Kadına Yönelik Şiddete Son" deklarasyonu yayınlandı.

Kadına yönelik şiddetin önemli bir insan hakkı ihlali olduğu vurgulanan deklarasyonda, kadının özgüvenini ortadan kaldıran, toplumsal yaşama katılımını, ekonomik-sosyal-kültürel haklarını kullanmasını engelleyen şiddet kınandı.

Deklarasyonda, başta Anayasa olmak üzere Türk Medeni Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve İş Kanunu gibi temel yasalarda yapılan değişiklik ve düzenlemelerle kadın-erkek eşitliği yolunda önemli ilerlemeler sağlandığı belirtildi.

Yasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmadığı, yasaların toplumun tüm bireyleri tarafından özümsenmesi ve kullanılması gerektiği ifade edilen deklarasyonda, bu kapsamda kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler başta olmak üzere tüm kesimlere görev düştüğü kaydedildi.

Yazılı ve görsel basının kadına yönelik şiddet konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine dikkat çekilen deklarasyonda, ``şiddet kültürünü yeniden üreten yayınlardan özenle kaçınılmalı ve doğru bilgilendirmeye yönelik programlar yapılmalı`` denildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 16:22:26
Güncelleme :8 Mart 2006 Çarşamba 16:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?