20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

126 kadın golfçü

Dünyadaki önemli golf turnuvalarından olan Ladies European Tour (LET) 6-11 Mayıs tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek.

Türkiye'de Mineks International'ın ev sahipliğinde 5 yıl boyunca gerçekleştirilecek olan organizasyon, Antalya'daki National Golf Club'da yapılacak. Turnuvaya 30'a yakın ülkeden 126 golfçünün katılması bekleniyor. Garanti Amex'in 250 bin euroya sponsor olduğu organizasyonun maliyeti 1 milyon euroyu bulacak.

250 bin euro ödüllü Avrupa Bayanlar Turnuvası'nda birincilik ödülü 60 bin euro olacak. Turnuva 75'ten fazla ülke televizyonunda yaklaşık 42 saat süreyle yayımlanacak ve dünya çapında yaklaşık 1 milyara yakın kişi tarafından izlenebilecek.

3 Türk sporcu var

Turnuvayı izlemek üzere bölgeye yaklaşık 3 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Avrupa Bayanlar Turnuvası'na katılacak 126 golfçünün arasında üç Türk de var. Necla Gerçek, Elçin Ulu ve Müzeyyen Şaşmaz, Avrupa'nın önde gelen bayan golfçüleri ile aynı sahada yarışma fırsatı bulacak.

National Golf Club Genel Müdürü Bilun Kefeli, organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına da katkısının büyük olacağını söyledi. Avrupa Bayanlar Turnuvası'nın Türkiye'de düzenlenmesinin maliyetli olduğunu ve sponsor bulmakta zorlandıklarını kaydeden Kefeli, şunları söyledi: "Turnuvanın bize maliyeti yaklaşık 1 milyon euro. Bu yükü sponsorlarla paylaşmak istedik. Ancak böyle prestijli bir organizasyona destek bulmakta zorlandık. Garanti Bankası konuya sıcak bakarak bu organizasyona 250 bin euro destek sağlayacak."

Referans
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 11:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?