16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

13 yaşında 6 aylık hamile

SAMSUN’da nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olan S.K.'yla, dini nikahla evlendirilen akrabasının oğlu 24 yaşındaki Durmuş K. ile kayınpederi ve kayınvalidesi, haklarında açılan ‘cinsel istismar’ davası kapsamında ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutuksuz yargılandığı davada S.K., “Kendi rızamla ilişkiye girdim. Kimseden şikayetçi değilim” dedi.


Çay Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan S.K., 7 ay önce Durmuş K. ile dini nikahla evlendirildi. İki ailenin anlaşması üzerine düğün yapılarak evlendirilen küçük kız, 1 ay sonra hamile olduğunu düşünerek kontrol için Samsun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’ne gitti.

Doktorlar yaptıkları muayenede kendisinin 6 aylık hamile olduğunu belirleyip, yaşının küçük olması nedeniyle durumu hemen polise bildirdi. Gözaltına alınan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.K.’nın annesi 53 yaşındaki Rabia K. babası 55 yaşındaki Mustafa K. ve imam nikahlı eşi Durmuş K. hakkında ‘15 yaşından küçük kıza cinsel istismar’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar bugün ilk kez Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada hazır bulunan damat adayı Durmuş K. yaptığı savunmasında, “Biz birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz anlaştı ve imam nikahı yaparak birlikte yaşamaya başladık. Yaşının büyütülmesi durumunda kendisiyle resmi nikah yaparak evleneceğim” dedi. Duruşmaya katılan küçük kızın babası Mustafa K. ise, “Kızımın gerçek yaşı 13 değil 18’dir.

Nüfusa kayıt yaptırırken bir yanlışlık olmuş. Yaşını büyütmek için dava açacağız. Sonra çocukları da resmi nikahla evlendireceğiz” dedi.

S.K. ise 6 aylık hamile olduğunu belirterek, “Ailemden beni istediler. Biz de evlendik. Kendi rızamla ilişkiye girdim. Kimseden şikayetçi değilim. Yaşım ailem tarafından nüfusa küçük yazdırılmış” diye konuştu. Mahkeme, sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına ve yaş tespitinin yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 15:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?