16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

18 yıldır ormanları gözetliyor

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Dirgine Oniki Orman İşletme Şefliği'nde görevli Sultan Karayanık, elinde dürbünle 18 yıldır Çaltepe mevkiinde ormanları gözetliyor. 

Karabük ve Düzce il sınırlarının kesiştiği Çaltepe'de görev yapan evli ve 3 çocuk annesi Sultan Karayanık (42), uzun süre eşi Burhan Karayanık ile sürdürdüğü gözetleme işini severek yaptığını söyledi. En büyük sorununun soğuk ve rüzgar olduğunu belirten Sultan Karayanık, "Sessizliğe ve komşusuzluğa alıştım ama soğuk ve rüzgara alışamadım. Emekli olmama iki yıl var. Emekli olduktan sonra insanların bol olduğu, sıcak iklime sahip bir yere yerleşmek istiyorum. İşimi severek yaptığım için zorlanmıyorum. Doğa sırdaşım oldu. Eşim emekli olmadan önce kulede beraber çalışıyorduk" dedi. Eşi emekli olduktan sonra burada kendisiyle kalmak zorunda kaldığını belirten Sultan Karayanık, şöyle konuştu: "Zirveden sürekli dürbünle ormanları gözetliyorum, yangın anında amirlerime telsizle bildiriyorum. Yaşantımdan hiç bir zaman bıkmadım, çünkü görevimi çok seviyorum. İşimiz de, evimiz de kule oldu." 

Yaptığı işten büyük gurur duyduğunu ifade eden Sultan Karayanık, ormanları koruma görevinde çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirterek "Bu ülkenin kurulmasında kadınların büyük emeği var. Ben de ormanların korunmasında görev aldığım için gurur duyuyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?