23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

2005 gözlük trendleri

Rengarenk camlar, aynalı filtreler, floresan renkler, kemik çerçeveler, metal saplar, taş işlemeler, pırıltılı logolar.

Yaşasın güneşli günler! Bu yıl güneş gözlükleri hiç olmadığı kadar renkli, şatafatlı ve lüks. Gardırobunuzu güneş gözlüğünüze göre düzenlemeye hazır olun. Göz sağlığına da ultra dikkat gösteren tasarımlar vitrinlerde.

2005 Ray-Ban’dan Vogue’a, Bulgari’den Chanel’e, Moschino’dan Prada’ya, Ferragamo’dan Versace’ye kadar bu yazın güneş gözlükleri kadınları tatmin edecek. Bu yıl güneş gözlüklerinin diğer yıllardan en büyük farkı, daha da gelişkin lens kaliteleri ve renk çeşitliliğinin yanı sıra; makyajımıza ve kıyafetinize uygun seçenekler de sunmaları. Rengarenk çerçeveler, kontrast camlar, taşlı ve işlemeli saplar, kemik ve metalin aşkı, 2005’in güneş gözlüğü koleksiyonlarında.
Modern kadın seyyahlara

Ray-Ban’ın 2005 koleksiyonu dünyayı yeni bir bakış açısından görmekten zevk alan; cesur, özgür ve kendine güvenen kadınlar için yaratılmış. Üçüncü milenyumun kadın seyyah1arının en güvenilir değişmez aksesuvarlarından olacak Ray-Ban gözlükler bu yaz "Bakış açını değiştir" (Change your view) sloganını benimsemiş. Tüm dünyayla aynı anda Türkiye’ye sunulan koleksiyonda cesur renkler ve çöl esintileri yer alıyor. Ray-Ban kalite ve sağlık kaygısından da ödün vermemiş. Polarizan ve anti-refle teknolojileri kullanılarak üretilen gözlük1er, ışığı ve yansımaları kesen özel camlarıyla göz sağlığını koruyorlar.

’70’li yılların moda esintilerinin de yer bulduğu Ray-Ban koleksiyonu; özellikle
çerçevesiz ya da ince metal çerçeveli modelleriyle öne çıkıyor. Bir Ray-Ban klasiği olan koyu camlı pilot gözlüklerinin koleksiyondaki yeri tartışılmazken; kemik çerçeveli tasarımlarda hayatın renkli yönünü yaşamaktan keyif alan kadınlar için camlar ve modaya uygun çizgiler öne çıkarılmış. Ray-Ban 60’lardan spor modıellere uzanan geniş bir yelpaze sunarken; aynalı gözlükleri yeniden baştacı ediyor. İddialı gezginler için sarı,
pembe, kırmızı, gri ve yeşilin pastel tonları ile harmanlanmış gözlükler düşünülmüş. Ray-Ban seyahatleriniz, sportif faaliyetleriniz ve abiye giysileriniz için ayrı gözlükler seçmenizi öneriyor.

Kıyafeti değil gözlüğü değiştir

"Kendi trendini yarat. Bazen gündelik, bazen şık ol; fakat her zaman seçme özgürlüğünü iste." Vogue gözlüklerinin 2005 sloganı bu. Bu yaz Vogue’un yüzlerce renk ve modeliyle rahat, tasasız kendiniz olma özgürlüğünü yaşayacaksınız. İncelikli, muhteşem ve biraz snop. Önemli olan tatları birleştirmek, yaşam çizgilerini harmanlamak ve kendi güçlü düşüncelerinizi izleyerek sıradanlığı geride bırakmak.

Vogue’un "akşam karanlığından günün ilk ışıklarına" felsefesiyle belirlenen
tasarımları, renklerinin zenginliği ve kemik çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Bu modeller sadece gözlük değiştirerek top model havasını korumanızı sağlayacak.

Sabah saatlerinde başlayan günü yaşama koşunuzda çantanıza en az üç adet Vogue yerleştirmenizi öneren marka, duş sonrası canlılığınız için "Vogue 3511" ile evden çıkmanızı; masada, bilgisayar ve telefon da geçirilen bir günden sonra aperatif, cazip bir yemek ya da bir trend kulüpte neşeli saatlerde bir "Strass" gözlüğü öneriyor.

Peki güneş gözlükleriniz makyajınızı kapatıyor ya da gözlerinizi sönük mü gösteriyor?
Artık bu konuda hiç şikayetiniz kalmayacak. Birkaç makyaj hilesiyle Vogue’lar gözlerinizi ortaya çıkaracak. 2005 makyaj renkleri ile uyumlu pembe, mavi, sarı, kırmızı, kahve gibi onlarca renk parlak bakışlar için hazırlanmış. Romantik bir çekicilik ve renklilik Vogue koleksiyonunu en iyi tanımlayan iki kelime. Ama floresan renklerle hoş bir agresiflik de yaratabilirsiniz. Vogue’ daki bu çok çeşitlilik, makyajınızın yanı sıra çantanız ayakkabılarınızın da gözlüklerinizle uyumlu olacağı anlamını taşıyor.

Teknoloji tutkunu

Ne zaman su, asfalt, kum veya kar gibi düz yüzeylere güneş ışıkları vursa, gözle görülmeyen ışıklar yansıma yapar. Bu durum rahatsız edici parıltılar oluşturur, kontrastı önemli derecede azaltıp, net olmayan görme ve göz yorgunluğu yaratır. İşte Per sol’ün polarize lensleri, yansıyan ışık dalgalarının önünü tıkamada ve "parıltı ötesi netlik" sağlamada çok iddialı.

Prens Charles, Johnny Depp, Jack Nicholson, Sharon Stone, Steve Mc Queen, Toto, Francis Ford Coppola, Ornella Muti, Al Pacino, Susan Sarandon, Gwyneth Paltrow, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Julia Roberts gibi ünlü isimlerin kullandığı Persol, Türkiye’ deki ikinci yılında Türk ünlülerin de vazgeçilmezi olacak.

Yıllardır seçici erkeklerin tercihi olan Persol, şimdi kadın koleksiyonuyla zarafete farklı bir adım atıyor. İleri teknolojinin mucizelerinden Persol’ün, birleşik polarize filtre ve extra ince polarize lenslerden oluşan yeni koleksiyonu, sadece LS mm kalınlığında ve görsel duyarlılığı daha geliştirilmiş materyalden üretilmiş. Böylece bütün derecelerde güneşten gelen ışık dalgaları maksimum kontrol altına alınıyor. Çizgi ötesi bir şıklık sunan Persol’ün 2005 koleksiyonunda kemik çerçeveler ve koyu renkler dikkat çekiyor. Pastel tonlar daha çok tercih edilmiş. Modayı birebir takip etme kaygısı olmayan marka, klasik bir anlayışla yorumlanmış modern seçenekler sunuyor.

Dinamik ve maceraperest

Modaya köle olmakla ilgilenmeyen aktif kişilikler için Arnette yine aykırı bir koleksiyon hazırlamış. Markanın güneş daha yüzünü gösterdiği anda göz sağlığımız için en gerekli şey olan güneş gözlüğü koleksiyonu bu yıl çok iddialı. Modaya inat küçük gozlükler, farklı stiller, renkli çerçeveler bulacaksınız.

Ekstrem sporlara da sponsor olarak dinamik yaşam çizgisini seçenlerle buluşan Amette, kendi modasını yaratanların öncüsü. Bu ünlü İtalyan markası, özellikle ışığı ve yansımaları tam kesen özel camları ile hızlı araba tutkunlarının ilk tercihi. Motor yarışçılarına da güvenli rekabet için fonksiyonel ürünler ve hazırladığı renkli çerçevelerle farklı tasarımlar sunuyor.

Değişik stilleri bu yılki koleksiyonunda buluşturan Arnette, kemik ve metal çerçevelerden oluşan tasarımlarıyla uniseks kullanabileceğiniz bir marka. Parlama ve yansımaları yüzde 100 keserek göz sağlığını koruyan polarizan cam kullanılan Amette koleksiyonunda yüzü saran, cesur ve alışılmışın dışında modeller var. "35" olarak adlandırılan buz pateni, sörf ve snowboard sporcularının vazgeçilmezi; sınırlara inanmayan, kendilerini alternatif kültürle tanımlayan, sporu heyecanlı ve uçlarda yaşayanlar kesintisiz Amette kullanıcıları.

Hem sofistike, hem elegant

Bvlgari’nin Luxottica ile işbirliği içinde ürettiği 2005 koleksiyonu, sofistike ve elegant tarzıyla göze çarpıyor. Bvlgari koleksiyonunda hem kemik, hem de metal çerçeveler var. 2005 trendlerini içeren koleksiyonda taşlarla süslenmiş kemik çerçeveler ve renkler ilgi topluyor. Her sezon gözde olan Bvlgari, şık görünmeyi tercih eden ama farklılığını da ortaya koymak isteyen kadınların markası olmayı sürdürecek.

Yok hissi uyandıracak kadar hafif metal çerçeveler, sportif seçimler için de ideaş. Tasarımlarında canlı renklere daha çok yer veren Bvlgari, bir ömür boyu birlikte olacağı kullanıcılar için hazırlanıyor. Çağdaş moda anlayışlarını klasik Bvlgari çizgisine çekerek yorumlayan 2005 koleksiyonunda, kaliteli işçilik dikkat çekiyor.

Renk seven avangart kadın için Chanel

Çağdaş, modern ve dinamik kadının iddialı çizgisini yansıtan Chanel 2005 güneş gözlüğü koleksiyonu ışıltılı, renkli ve modern tasarımları ile dikkat çekiyor. Geniş çerçeveler Chanel koleksiyonunda öne çıkarken, özellikle yeşil, mavi, mor gibi iddialı cam ve çerçeve renkleri dinamik bir görüntü ortaya koyuyor. Gözlük camının kenarlarını kapsayacak şekilde işlenen parlak taşlar, koleksiyanda ilk fark edilenler arasında.

Chanel’in iddialı kahve, mor ve kemik renkli tasarımları da modern ve çağdaş kadının ilk
seçimi olacak. Güneş gözlüğünü modanın bir parçası olarak sunan Chanel, büyük çerçevelerle ’70’lere dönen yönünü; çerçevesiz renkli tasarımlar ve parlak taşlarla 2000’lerin modern, dinamik ve çağdaş kadınıyla buluşturuyor. İleri teknolojiyle üretilerek göz sağlığını üst seviyede koruyan Chanel, güvenle kullanabileceğiniz kaliteli ürünleriyle milenyum kadınının ideal markası olarak sunuluyor.

Tak ve unut

Çağdaş moda anlayışının değişmez kalıpları Moschino koleksiyonu içinde eritilmiş ve renkli çerçeveleri tamamlayan koyu renkli camlar kendi modasını yaratmış. İnce metal çerçeveler, çerçevesiz tasarımlar olağanüstü hafif tasarımlarıyla yüzünüzde gözlük olduğunu unutturuyor. Marka kemik modellerde de iddialı. M3708_S modeli markanın en yeni tasarımlan arasında dikkat çekiyor. Cesur ve oranhlı yüz yapısı için uygun olan model, çerçeve sapındaki özel işleme ile ayrıcalık kazanıyor. Beyaz ve kırmızının üst seviyede parlaklıkla sunulduğu Moschino, bu yaz yine çok iddialı.

Dinamizm vurgulanırken; çekici görünüm hedeflenmiş. Kırmızı-siyah, beyaz-siyah, pembe-beyaz gibi çift renk kombinasyonlar Ferregamo modellerini baştan çıkarıcı yapan unsurlar. Cesaret ve mükemmel yüz hatları isteyen model, kullanıcısına koşulsuz dikkat çekmeyi vadediyor. Bazı modellerin çerçeve saplarında taşlı işlemeler dikkat çekiyor ve Ferregamo koleksiyonunun iddialı konseptini destekliyor.

Hayata meydan okuyan Arnette tasarımları olağanüstü hafif çerçeveleri, farklı kullanım ihtiyaçlarına cevap veren fonksiyonel modelleri ile dünyada güçlü bir yere sahip. Dünyada Amette kullanan 80’den fazla sporcu var. Bunlar arasında 250 cc. motosiklette 2003 dünya şampiyonu Manuel Paggiali, 250 cc. Motosiklette 2004 dünya şampiyonu Daniel Pedrosa, ünlü sörfçüler Bruce Irons, Pat OTonnell ve Ray Powers, yıldız puz patenciler Willy Santos, Mike Vallely ve Brian Patcah, geçilemeyen snowboardcular Tim Christianses ve Tomas Beckna da bulunuyor.

Aykırı ve keskin düşünceli

Genny, 2005 koleksiyonunda aykırı tasarımlara yer vermiş. Marka, çerçevelerden taşan lens-cam stiliyle yepyeni bir akımın öncülüğünü yapıyor. Keskin hatlar belirgin çerçeve ve lens-cam uyumu öne çıkan yenilikler arasında. Dünyaca ünlü markaları Türkiye’ye getiren Luxoltica Group Türiye Müdürü Marco Gatelli, Türk insanının yeniliklere açık ve dinamik tasarımlardan hoşlandığını söylüyor. 2005’in gözlük modasında çok canlı geçeceğini belirten Marco Gatelli, "Tüm dünyada sunduğumuz koleksiyonu Türkiye’ye de getiriyoruz" diyor. Güneş gözlüğü kullanımı konusundaki deneyimlerini paylaşan Marco Gatelli, ılık bahar ve sıcacık yaz aylarında binbir çeşit gözlük alacak olanlara, yapacakları seçimlerde çerçeve kadar lens-cam kalitesinin önemli olduğunu hatırlatıyor.

Aykırı klasik

Bu yıl bilindik Versace, bilinmedik bir aykırılık ile klasik yaklaşımı yeniden yorumlamış ve iddialı gözlük modelleri gerçekten çekici bir koleksiyona dönüşmüş. Dünya devi Versace, 2005 güneş gözlüğü tasarımlarında geniş çerçeveler daha kare ve yuvarlak hatlarla ön plana çıkarken, koleksiyonda taşlı abiye gözlükler dikkat çekiyor.

Koyu renklerin hakim olduğu Versace güneş gözlüğü koleksiyonunda, metal çerçeveli modeller klasik bir anlayışla harmanlanmış. Gece, güneş gözlüğü kullanma duygusu uyandıran frapan gözlükler ise Versace tarzını benimsemiş olanlar için ideal bir seçim oluşturuyor. Markanın parlak taşlar ve küçük metallerle tasarlanan bazı modellerinde bu detaylara rağmen sadelik dikkat çekiyor. Yalmzca gözlük saplarında küçük ayrıntılar olarak kullanılan parlak taşlar ve metal süslemeler, ’70’lerin geniş çerçeveleriyle uyum sağlıyor.

Lüksten vazgeçmeyen kadınlara

"Küçük çerçeveli kemik gözlükler geçmişte mi kaldı?" diyorsanız rahat olun. Byblos, 2005 koleksiyonunda modaya inat klasik yaklaşımlardan vazgeçmiyor. Kalın kemik çerçeveler kare, oval ya da yuvarlak hatlarla tasarlanırken; sezonun trendlerine uygun renkler koleksiyondaki yerini bulmuş. Keskin hatlar sağlayan modellerde siyahın asaletinden vazgeçilmemiş. İnce çerçeveler, yüzü saran modeller olarak tasarlanmış ve modern bir görünüm sağlıyor. Byblos bu yıl, klasik yaklaşımı trendlerden çok da uzaklaşmadan yorumluyor ve alternatif moda arayanlar için ideal bir seçenek oluşturuyor.

Renkli ve çekici

Prada’nın merakla beklenen 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonu içinde masum çizgiler ve zengin ayrıntılar temel öğeleri oluşturuyor. Prada özel konum ve imajıyla dünyada lüks bir stil ve yüksek kalitede materyaller sunuyor. Ayrıntılı ve usta işçilik, yumuşamayan stil ve üretim yeniliği getiriyor. Kadınlar için geniş feminen biçimler, erkekler içinse yeniden yorumlanan modern biçimler yeni koleksiyonu oluşturuyor. Prada’nın bu yılki koleksiyonunda klasik biçimler yenilikçi teknolojiyle yeniden yorumlanmış. Yeni plato lens, markanın bu yılki sürprizlerinden biri. Prada’nın plato lensleri yüzün şekline uyum gösteren devrimci bir bakış getiriyor. Tasarım yüzey boyunca başla şekiilere hızla dönüşebilen bir biçimde tanımlanmış. Ön yüzey biçimi tasarımın merkezine oranla daha düşük eğimli. Orta kuşak ve yüzeyin dış kısmına doğru yüksek eğilimler farklılık yaratıyor. "Sekiz bazlı decentred lensler"le kıyaslanamayacak Plato lens V4 -20, yüzeydeki eğilimin değişim hızıyla standart küresel lenslerden farklılık kazanıyor. Bu farkılık da taşıyıcıya görme rahatlığı kazandırıyor.

Seçkin bir dışavurumculuğun aynası olan Prada, her zamanki gibi iddialı, dişi, cesur ama asla ışıltılı değil. Yalnızca Prada kadınları için koleksiyon yaratan seçkin marka, cesur çizgileri ’l0’lerin geniş çerçeveli kemik modellerine uyarlamış. Böylece sade bir iddiayı ortaya koymuş. Beyaz, bej, kahve ve siyahın tonlarını yeniden yorumlayan Prada’nın iddialı kemik gözlükleri, cam ve çerçeve arasındaki renk tezatları ile dikkat çekiyor. Geniş çerçeveler, koyu renkli camlar ve sade tasarımlar bizi geçmişe götürürken; metal çerçevelerdeki minik detaylarla hareketlendirilmiş çizgiler koleksiyona şıklık katıyor.

e-kolay.net
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 11:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?