18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

2005 yaz sezonunun gözde saç trendleri

Çoğumuz yazın yeni renklerini ve yeni modellerini denemek isteriz. Kışın yıpranan, sönen, pırıltısını kaybeden saçlarımızı kış uykusundan uyandırmanın ve baharın tazeliğini saçlarınızda hissetmenin tam sırası...

Her yaz sezonunda olduğu gibi gölgeler ve ışıltılar bu yıl da gözde. Bakır yaz sezonunun en dominant rengi. Hem ana tonlarda hem de gölgelerde boy gösteriyor. Saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu 2005 yazının saç trendlerini şöyle özetliyor:

“Bu yazın saçlarında canlılık ve hareket var. Koyu renk tenlilerde kavuniçi bakır, bal köpüğü, karamel ve bakır sarısı, açık renk tenlilerde ise bebek sarısı, buğday ve kum tonları sarının sıcak tonları olarak karşımıza çıkarken, soğuk ton olarak ise platin, bej ve kemik rengi görülüyor. Baleyajlarda açık tonlarda portakal kabuğu ve limon sarısı gölgelendirme ve esmerlerde ise bakırın bin bir çeşit tonlarına doğru yöneliyor. Geçen yılın aksine uçlara doğru açılan renk tonları yerine aralardan ışıldayarak parlayan gölge oyunları göze çarpıyor.

Kahve tonları da yaz sezonunun vazgeçilmezleri arasında olacak. Özellikle kakao kahve kemik baleyaj ile birlikte en beğenilen renklerden olacak. Saç boyları bu yaz uzun. Hacimli ve bozuk dalga, yani yumuşak dalga yazın tüm romantizmini saçlarınıza taşıyacak. Gece ve gündüz modellerinde iki ayrı uç var. Gündüzleri doğallık, çingene modası hatta etnik hint tarzları öne çıkarken, geceleri ise zarafet ve şıklık saçlarınızın tartışılmaz tarzı olacak. Avangard gece modellerinde net taranmış balon topuz tüm şıklığıyla hem tepede toplama hem de ensede toplama olarak karşınıza çıkacak.

Gündüzleri çok neşeli ve çok doğal modeller sizi bekliyor. Saçlara hint işi boncuklar, tahta tokalar coşku getirirken, etnik ip parçalarla toplanmış seksi saçlar da olacak. Örgüler bu yıl da var. Geçen yıldan farklı olarak rastalı örgüler en doğal haliyle hazırlanıyor. Aradan saçların doğallığıyla bırakıldığı ensede toplanan örgüler çok moda. Siz kendi stilinizi belirleyin, bu yazın saçları hareket ve neşe ve zarafet dolu."

Elele / Nurgül Mumcuoğlu
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:36:26
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 13:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?