16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

400 bin dolarlık çiçek davası

Yeni evli çift, düğüne yanlış renkte çiçek getiren çiçekçiye 400 bin dolarlık dava açtı

Amerika'nın New York kentinde yeni evli bir çift, düğünlerinin çiçek işini verdikleri çiçekçiye karşı, yanlış renkte ve solmuş çiçekler seçtiği için 400 bin dolarlık dava açtılar. Gelin Elana Glatt, 11 Ağustos'taki düğünlerinde çiçekçilerinin kendilerine karşı büyük bir kusur işlediğini savunuyor. Davada manevi tazminat istenirken, çiçekçinin de "adil olmayan şekilde para kazandığı" iddia ediliyor.


New York Times gazetesine konuşan gelin Elana Glatt, çiçekçinin salonun ortasında duracak düğün buketi için seçtiği çiçek renklerinin yanlış olduğunu söyledi. Kendisi de avukat olan Glatt, düğün öncesi, çiçekçiye 27 bin dolar ödediklerini, ancak çiçekçinin, anlaşmanın gereklerini yerine getirmediğini kaydetti.

Glatt, çiçekçiye sipariş verdiği özellikle Uzakdoğu'da yetişen ortanca çiçeğinin renginin yanlış seçildiğini kaydetti. Glatt, çiçekçiye de yanlış seçim yapmamaları için istediği çiçeğin fotoğrafını vermiş.

Stamos Arakas isimli çiçekçi ise eşi Paula ile birilikte ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Arakas, çiçekleri seçerken Glatt'ın kendilerine verdiği fotoğrafa bakarak en uygununu seçtiklerini; ancak çiçeklerin düğün salonundaki ışıklandırmadan ve doğalarından dolayı gerçek renklerinde gözükmemiş olabileceğini Glatt'a anlattığını kaydetti.

Ancak dava dilekçesinde sadece çiçeklerin renginin yanlış olması değil, aynı zamanda solgun oldukları, yeterli suyu olmayan tozlu vazoların içine koyuldukları savunuldu.

cha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:50:56
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 14:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?