16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

72 yaşında koca dayağı yedi

ISPARTA'da 75 yaşındaki Hüseyin Eratik, kendisini aldattığını düşündüğü 72 yaşındaki eşi Fadime Eratik'i demir sopayla öldüresiye dövdü. Kaburgasında, kafa tasında, göğüs kafesinde ve burnunda kırıklar oluşan 5 çocuk annesi ve 12 torun sahibi yaşlı kadın, yoğun bakıma alındı.

Olay, bu sabah erken saatlerde Eratik çiftinin yaşadığı Gülistan Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. Eşinin kendisini aldattığını düşünen Hüseyin Eratik, “Sen beni aldatıyorsun, kötü yola düştün” diyerek kavgaya tutuştu. Bir anda çılgına dönen ve kontrolünü kaybeden Eratik, iddiaya göre eline geçirdiği demir sopayla 55 yıllık eşine vurmaya başladı. Dakikalarca dayak yiyip çığlıklar atan 5 çocuk annesi ve 12 torun sahibi yaşlı kadının imdadına gürültüyü duyan komşuları yetişti.

Araya giren komşular, Fadime Eratik'i öfkeli eşinin elinden kurtarıp hemen ambulans çağırdı. Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fadime Eratik, çekilen beyin tomografisi ve yapılan ilk müdahalesinin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakületesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan yaşlı kadının, kaburgasında, kafa tasında, göğüs kafesinde ve burnunda kırıklar olduğu, hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı.

GEÇEN YIL DA DÖVMÜŞ

Olaydan sonra kaçan Hüseyin Eratik bir süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaşlı kadının çocukları ve torunları hastaneye akın etti. Hüseyin Eratik'in geçen yıl da hacca gitmek için biriktirdiği paralar kaybolunca eşi Fadime Eratik'i dövüp hastanelik ettiği ortaya çıktı. Yakınları, yaşlı adamın son derece sinirli bir ruh haline sahip olduğunu anlattı.

BELEDİYE KORUMAYA ALACAK

Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman ve eşi Havva Balaman da hastaneye giderek, durumu ciddiyetini koruyan Fadime Eratik'i ziyaret etti. Balaman, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşadığımız bu olay son derece vahimdir. Kadınlarımıza el kaldırılmasını şiddetle kınıyorum. Bu annemizin tüm hastane masraflarını belediye olarak karşılayacağız. Ayrıca, psikolojisi düzelene kadar da Isparta Belediyesi Kadın Konukevi'nde bakıma alacağız” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 17:25:27
Güncelleme :8 Mart 2007 Perşembe 17:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?