16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

ABD'li kadın yazara tecavüz

VAN’da Urartular hakkında araştırma yapan ABD’li yazar 72 yaşındaki K.W.A.’ya 17 yaşındaki O.C.'nin tecavüz ettiği ileri sürüldü. Polis O.C.’yi saklandığı evde iki yakını ile birlikte gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan O.C., K.W.A.’yı tanıdığını, ancak kendisine tecavüz etmediğini söyledi.

Van’ın Hafıziye Mahallesi’nde K.W.A.’dan İngilizce dersi alan O.C., hırsızlık yapmak amacıyla önceki gün kadın yazarın evine girdi. K.W.A.’nın çantasını ve bir miktar parasını alan O.C., çantanın içinde anahtar buldu. İddiaya göre geçen pazar günü sabah saat 05.00’da evin kapısını çantada bulduğu anahtarla açarak içeri giren O.C., evde yanlız yaşayan K.W.A.’nın yatak odasına girdi. Yatakta yatan K.W.A.’nın boğazına elindeki bıçağı dayayan O.C., bağırmaması için K.W.A.’nın yüzünü yastıkla kapattı. K.W.A.’ya tecavüz eden O.C., kadına ait bir miktar parayı alıp evden kaçtı. Durumun polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Subesi Ağır Suçlar Bürosu ekipleri K.W.A.’yı ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Emniyet Müdürlüğü’nde tercüman aracılığıyla ifadesi alınan K.W.A., yaşadığı tecavüz olayı anlattı. Kendisine tecavüz eden O.C. ile daha önce tanıştığını ve bir süredir kendisine İngilizce dersi verdiğini söyledi. Urartu Medeniyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere 2 yıl önce ABD’den Türkiye’ye geldiğini belirtten K.W.A ölümden döndüğünü anlattı. K.W.A.’nın verdiği eşkal doğrultusunda harekete geçen ve operasyon başlatan polis O.C.’yı saklandığı evde yakaladı. O.C. ile aynı evde bulunan iki yakınını gözaltına alan ekipler, bu kişileri Emniyet Müdürlüğü’ne götürerek ifadelerini aldı. İlköğretim mezunu olan O.C. ifadesinde kendisine tecavüzle suzlayan K.W.A.’yı tanıdığını ancak, belirtildiği gibi kendisine tecavüz etmediğini söyledi. Sorguları tamamlanan O.C. ve iki yakını sorgularının ardından bugün Van Adliyesi’ne getirildi.

Öte yandan Van Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine tecavüzün gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için O.C. ve K.W.A.’dan alınan örnekler alınarak incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:11:01
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumhur IP: 88.241.116.xxx Tarih : 24.01.2007 19:53:07
Şimdi bu olayı bir TÜRK yaptı diye bilecek bütün dünya...