27
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

AKP’den ’kadın’ kutlaması

AKP Kadın Kolları Genel Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "kadın hareketini partiler üstü görüyorum" diyerek, 5 ilde belediye başkanlığı için kadın aday gösteren CHP’yi kutladı.

CHP Lideri Baykal önceki gün Özlem Çerçioğlu (Aydın), İris Şentürk (Hatay), Sena Kaleli (Bursa), Müjgan Alagöz (Kastamonu) ve Nuran Uygur’un (Erzincan) adaylığını açıklamıştı. AKP’li Şahin, "Biz de başarısız değiliz" diyerek, şu ana kadar biri il, 9’u ilçelerde olmak üzere 10 kadını aday gösterdiklerini belirterek, "Başbakanımız, ’karada yüzme öğrenilmez, suya atlamak lazım’ diyor. Şimdi bizim kadınlar da suya atladı, yüzmeyi öğreniyor" dedi.

İl, ilçe ve beldelerde 137 kadın aday adayının çıktığını, mülakatı geçen 47’sinin erkeklerle yarıştığını anımsatan Şahin, şunları söyledi: "İl olarak sadece Ordu’da kadın adayımız oldu. Temennimiz 3-4 tane olmasıydı. Bunun için çok çabaladık. Sinop ve Artvin’de de olabilirdi.

Ancak, anketlerde biraz düşük çıktılar. Aday olan arkadaşımız ise erkeklere göre fark yarattı. Başbakanımızın bu konuda zihni çok rahat. Kadınlar eğer yarışa girdikleri erkeklerle eşit, hatta birazcık geride bile olsa, kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 18:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?