20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

‘Ana olmak yetmez, işveren olacağız’


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, kadınların, erkeklerin işvereni olmak istediğini söyledi.


Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen “Ariel ile Bir Adım Öne” yarışmasının sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Bektaş, “Artık kadınlar olarak erkeklerin sadece anaları, sadece bacıları, sadece karıları, sadece ablaları olmak istemiyoruz. Biz artık erkeklerin işvereni olmak istiyoruz. Kadınlar düşüncelerini değiştirdikleri takdirde ben bunun olacağına inanıyorum” dedi.
Bektaş, çalışan kadınların çalışan erkeklere oranı 1’e 3 iken, girişimci kadınların girişimci erkeklere oranının 1’e 15 olduğuna dikkat çekti.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Procter&Gamble (P&G) bünyesindeki Ariel markası işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya 3 bin kadın başvurdu. Başarılı 3 projeye 30 bin YTL finansman ve danışmanlık desteği verilecek. Ayrıca jüri özel ödülü alan projenin de gerçekleşmesine katkıda bulunulacak.

Avrupa hedefi yüzde 65
Yarışmanın jüri üyelerinden işgücü piyasası uzmanı Doç. Dr. Haluk Levent de başvurulardan 2 bin 500 tanesinde kadınların verimsiz şekilde evde oturmaktan rahatsız oldukları için böyle bir projeye başvurduklarını ifade ettiklerine dikkat çekti.
Levent, Türkiye’de kadınların işgücü piyasasına katılım oranı yüzde 20’yken, AB’de 2010 yılı için yüzde 65 hedefinin konduğunu dile getirdi.


‘Bir adım öne’ çıkanlar
‘Ariel ile Bir Adım Öne’ yarışmasında desteklenmeye hak kazanan kadınlar ve projeleri şöyle:
- Tuba Gölcüklü (İstanbul), keçi sütü üretimi için mikro mandıra kurulması
- Neşe Hayırlı (Şanlıurfa), kültür mantarı yetiştirme tesisi kurulması
- Gönül Aktürk (Erzurum), yöreye özgü karnavas beziyle hediyelik ürünler üretimi
- Nuray Şimşek (Tokat), Zile’deki tarihi bir evin restore edilerek gençlere yönelik pansiyon yapılması (Jüri Özel Ödülü)

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 15:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?