16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Anne ve şehidinin dramı?

Hakkari'de, şehit olan 12 asker arasında bulunan Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın, öz annesiyle 15 yıllık oradan sonra buluşabildiği ortaya çıktı.


Bursalı Er Samet Saraç'tan geriye asker uğurlamasında çekilmiş görüntüleri kaldı. Oğlu ile en son bayramda görüştüğünü ifade eden annesi Filiz Turan, gözyaşları dökerek, "Askere giderken bana şehit olacağını söylemişti. 'Gidiyorum, dönmemek de var' diye konuşmuştu" dedi.
Şehit erin babası Mustafa Saraç ile annesi Filiz Turan, Samet Saraç henüz 5 yaşındayken boşandı.

Filiz Turan, İlhan Turan ile evlenirken, Mustafa Saraç da Fahriye Saraç ile dünya evine girdi. Bu arada, babasıyla kalan Samet Saraç, o günden sonra annesiyle hiçbir şekilde görüşemedi. Askere gitmeye karar verdikten sonra annesinin izini arayan Samet Saraç, bir yakınının aracılığıyla Filiz Turan'ın, İhsaniye Mahallesi'nde oturduğunu tespit etti. Şehit er, vatani görevine başlamadan 2 ay önce tam adresine ulaştığı annesiyle buluşarak, aradan geçen uzun yılların biriktirdiği özleme son verdi.


Bursalı Er Samet Saraç'tan geriye 5 ay önce Bursa'dan askere uğurlanırken çekilmiş fotoğraf ve görüntüleri kaldı. Ataevler Mahallesi'ndeki bir sitede oturan Samet Saraç'ın öz annesi Filiz Turan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Oğlunun şehit olacağını bildiğini ifade eden gözü yaşlı anne Filiz Turan, "Askere giderken 'Anne ben şehit olacağım' dedi. 'Niye böyle konuşarak beni üzüyorsun'
dedim. 'Tamam anne, bir daha söylemeyeceğim. Seni üzmeyeceğim' diye cevap verdi. 'Ama anne gidiyorum, dönememek de var' diye konuşmuştu.

Benim de kaç gündür içimde bir sıkıntı vardı. Sebebini bilemiyordum. Meğer bu haber çıkacakmış. O'nu Hakkari'ye yolladım. Hakkari aldı onu benden. Niye gönderdim onu ben? Neden aldın kuzumu? Doyamadım, geç buldum, çabuk kaybettim. Doyamadan gitti. Kimse bilmez bu acıyı. Nasıl dayanırım ben bu acıya! İçim acıyor, geçmiyor" diye konuştu.


Ayakta duramayan acılı anne, "Bu nasıl asıl bir acı. Benim ciğerim yanıyor. O benim evladım. Bu acıyı başka kimse bilemez. Dünden beri kahroldum ben. En son bayramda görüştüm. 'Anne seni çok özledim. Burada her şey var. Bir sen yoksun. Bir seni istiyorum' dedi. Bir daha da sesini duyamadım kuzumun. Doyamadan gitti. Doyamadım yavruma. Hakkari erken aldı onu benim elimden" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 11:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?