18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Ayaklarınızı kurtarın

Sıcak havalar kapıda, yazlık ayakkabı alışverişleri çoktan yapılmaya başlandı ve o ince bantlı, açık ayakkabılar giymek için yanıp tutuşuyorsunuz. Oysa açık ayakkabıya alışık olmayan ayaklar için yazın başlangıcı bir işkence olabilir.

Havalar ısındıkça, sıcaklık ilk olarak ayakları rahatsız etmeye başlar. Tüm kış ayaklarımızı sarıp sarmalayan çorap ve ayakkabılar artık bir yük haline gelmiştir ve bunlardan bir an önce kurtulup, sezonluk açık ayakkabıları, şık terlikleri ya da rahat sandaletleri ayaklarımıza geçirmek isteriz. Ayaklarınızın açık havayla temas ettiği o ilk anı düşünün bir.. Ne tuhaf bir özgürlük duygusu, ne hoş bir serinliktir o... Oysa kışın çorapla giyilen geniş botlar ve rahat spor ayakkabılardan sonra, çıplak ayakla temas eden ayakkabı, ayağınıza hiç de iyi bir etki yapmaz. Ayaklarınız su toplar, tahriş olur, acır, hatta kanayabilir. Peki bu rahatsızlıkları önlemek için yapabileceğiniz bir şey yok mu?

İşte ayaklarınızı açık ayakkabıların olumsuz etkilerinden korumanın yolları:

Yavaş gidin. Aldığınız yeni ayakkabılar nefis ve giymek için de sabırsızlanıyorsunuz. Oysa ayaklarınız şu an açık ayakkabılara hazır değil ve sabah işe giderken ayakkabıları giyip, 8 saat bunlarla dolaşmak ayaklarınız için hiç de iyi olmayacak. Bunun yerine ayakkabıları başlangıçta bir iki saatliğine giymek daha iyi olacaktır. Böylece ayaklarınızı yavaş yavaş alıştırmış olursunuz.

Köpük dolgu kullanın. Yazlık ayakkabıların çoğunda ince bantlar kullanılıyor. Oysa bunlar ayak bileklerini ve parmaklarını kesebiliyor ve sonuç çok acı verici oluyor. Bantları rahat hale getirmek için köpük dolgulardan (Scholl’un pedleri gibi) edinerek bunları bantların en ince olduğu yerlerde kullanın. Bu pedler bir tür yastık görevi görerek, bantın ayağınızı kesmesini engeller.

Kalıba sokun. Ayakkabıları hemen giymeyecekseniz, aldığınız yerden onları kalıba sokmasını isteyebilirsiniz. Böylece ayakkabı daha tahat bir hale gelir.

Lastik ekletin. Eğer ayakkabının bantları ve tokası çok sıkıysa, bir ayakkabıcıya götürerek, bir parça lastik ekletebilir ve bantın ayağınızı sıkmamasını sağlayabilirsiniz.

Su toplamasına karşı olan pedleri deneyin. Bu silikon bandajları cildinize, su toplamasının muhtemel olduğu ayağın yanı, bantın ya da tokanın sürtündüğü yer gibi bölgelere yapıştırıyorsunuz ve bu da cildinizi su toplamasına karşı koruyor.

Ayaklarınızı dinlendirin. Açık bir ayakkabı giyip, gün rahat bir şekilde geçiriyor olsanız bile, ertesi gün, ayağınızı dinlendirecek daha rahat bir ayakkabı giyin. Böylece ayağınızda oluşmuş olan küçük kesikler iyileşebilir, ayağınız dinlenebilir.

mynet.com
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 16:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?