30
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Batman'da berdel cinayeti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı şu günlerde Batman'da berdel cinayeti yaşandı.

 

Berdel usulü evlendirilmek istenen amca çocuklarından Lalihan İlhan (17), amcasının oğlu Abdurrahman İlhan tarafından gece saatlerinde 2 katlı evin damında bıçak darbeleriyle öldürüldü.
Edinilen bilgilere göre olay saat 20.00 sıralarında Hilal Mahallesi, 3718 Sokak, 21 numarada meydana geldi. Öldürülen genç kızın ağabeyinin, amcasının kızı ile evli olduğu ve Lalihan İlhan'ın da amcasının oğluyla evlendirilmek istendiği belirtildi.

Berdel usulü olarak bilinen karşılıklı kız alıp verme kararının ise 10 gün önce alındığı öğrenildi. Öte yandan Abdurrahman İlhan'ın amcasının kızı Lalihan İlhan'a aşık olduğu ve aşkına karşılık bulmadığı gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edildi. Genç kızın
akrabaları ise olayın bir berdel cinayeti olduğunu ileri sürdü.
Batman Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Cinayeti işlediği belirtilen Abdurrahman İlhan'ın ise polis teslim olduğu belirtildi.


Bu arada damda çamaşır astığı sırada amcasının oğlu tarafından bıçak darbeleriyle öldürülen Lalihan İlhan'ın cesedi, Batman Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 02:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?