15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Baykal’ın 7 dilli kadın şövalyesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın artık “şövalyelik unvanı”na sahip bir dış politika danışmanı var. Üniversite ve yüksek lisans eğitimini Milano’da yapan, 7 dil bilen ve 7 yıldır Baykal’la çalışan CHP Dış İlişkiler Sorumlusu Petek Gürbüz’e, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı, İtalya’da yüksek itibarı olan “Ordine della Stella della Solidarita Italiano Devlet Nişanı ve Şövalyelik Unvanı” verdi.

SAMİMİYET VE DOSTLUK

Gürbüz, bu unvanı aldığını İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili’den gelen resmi bir yazı ile öğrendi. Marsili, unvanın veriliş gerekçesini şöyle açıkladı: “Önerim üzerine, her fırsatta gösterdiğiniz dostluk ve samimiyetle Türk-İtalyan ilişkilerine katkılarınızdan dolayı, Cumhurbaşkanı Napolitano sizi, devlet nişanı ve şövalyelik unvanına layık görmüştür.”

Gürbüz, AKŞAM’a ödülünden büyük gurur duyduğunu, “Deniz Baykal, Onur Öymen, Şükrü Elekdağ gibi isimlerle çalışmaktan çok mutlu olduğunu” anlattı.

Gürbüz, “Ya siyaset?” sorusuna ise, “Düşünmüyorum, kendi alanım olan diplomaside çalışmak, CHP’de görev yapmaya devam etmek istiyorum. Ancak bugünden çok kesin ifadeler kullanmak da doğru değil galiba” yanıtını verdi.

ŞÖVALYEYİM EFENDİM

Petek Gürbüz, sevincini Baykal’la paylaşırken, “Efendim ben şövalye oldum” dedi. Deniz Baykal da, danışmanının henüz 29 yaşında böylesine büyük ve önemli bir ödül almasından duyduğu mutluluğu MYK üyelerine, “Gerçekten gurur verici ve çok önemli bir ödül. Bana aktardığında Petek’in yaşadığı heyecana, sevince ben de ortak oldum” diye anlattı.




--------------------------------------------------------------------------------



Başkan Blair’ı yendi

SOSYALİST Enternasyonal’in Daimi Konsey Üyesi Petek Gürbüz, en gurur duyduğu anın 2003’te Sao Paolo’da yapılan Genel Kurul toplantısında Baykal’ın 144 partinin oy birliği ile Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilmesi olduğunu söyledi. Gürbüz, “Blair bile Irak politikalarından dolayı eleştirilmiş ve oybirliği ile seçilememişti” dedi. İtalyanca, İngilizce, Fransızca, Portekizce, İspanyolca ve Latince bilen Gürbüz, şu ara merak sardığı İbranice üzerinde çalışıyor.

A. Rezzak ORAL / ANKARA
akşam
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 09:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayram IP: 85.106.228.xxx Tarih : 3.04.2007 15:02:58
öncelikle petek gürbüz hanıma saygılarımı sunuyorum bi maruzatım olacak acaba kendisiyle irtibata nasıl geçerim eğer petk hanımla görüşebilirsem çok mutlu olurum nasıl ulaşabilrim petek hanıma kendisiyle bi konu hakkında görüşmek istiyorum mns adresim atletikkenan_07@hotmail.com görüşebilirse çok sevinirim saygılar kendisini nasıl eğittiğini ve başarılı olmak için neler yaptığını soracaktım...!