19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Binlerce öğrenci kaçıyor

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta kalan öğrencilerin çoğu, yaşanan silahlı çatışmanın sonrasında yurdu terk etmeye başladı.3 bin öğrencinin 2500'i yurdu boşalttı.Kız öğrencilerin tamamı yurttan ayrıldı.


ÖĞRENCİLER YURDU TERKEDİYOR

Öğrenciler, son 15 gündür kampüste gerginlik yaşandığını ve yurtta kalmaktan tedirginlik duymaya başladıklarını söyledi. Valizini toparlayan öğrenciler birer birer yurdu terketmeye başladı.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavgada, 7 öğrencinin bıçakla ya da darp edilerek yaralanması ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 40 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olaylar akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Çatışmada silah çekenler arasında öğrenci olmayanların da olması güvenlik zaafiyeti sorununu akla getirdi. Öğrenci olmayan kişilerin elini kolunu sallayarak kampüse girmesini engelleyemeyen güvenlik güçleri, son iki gündür kampüs çevresinde kuş uçurtmuyor. Kampüse giren otobüslerin içine girerek tek tek arama yapan güvenlik güçleri, girişte de öğrencileri tek tek kimlik kontrolünden geçiriyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 20:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hkejhenm IP: 85.105.110.xxx Tarih : 9.04.2008 17:46:06

pekala şimdiye kadar nerdeydi bu guvenliklerrr.yanii illakii olayınnmmı olmasıı gerekiyorrr.hepsınee yazıkklarr olsunn.aynı sıkıntıdaa 19 mayıs unv varr.kımlık gosterıyozz ama nafıleee.kımsee ısınnı duzgunn yapmıyooo.yuzeysell bakılıyoo.gen yıllardaaa 19 mayıs unv 3 kısı bıcaklanmıstıı,hemde yabancılar tarafındann.pekala guvenlık ısını yapıyoduda bu alaylarr neden olduu.demekkı bırılerıı bıseylere tavız vermekte.