19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Bir annenin dramı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kaçarak evlendiği eşi tarafından terk edilen 20 yaşındaki Gülçin Tonak, hayatının en mutlu günlerini yaşacağı zaman dünyası başına yıkıldı.

Sevdiği eşi uğruna önce ailesini terk eden genç kadın, hamile kalıp doğumu yaklaşınca eşi tarafından da terk edildi. Komşularının yardımı ile Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve burada da sezaryenle doğum yapan Gülçin Tonak, sorunlu doğan bebeği ile ortada kaldı. Bebek İzmir’e sevk edilince, tedavisinin ardından taburcu olan çiçeği burnunda anne gözyaşlarına hakim olamadı. Genç annenin yürek burkan bu durumu görenleri duygulandırdı. 

Edinilen bilgiye göre 2 yıl önce sevdiği Soner Tonak ile kaçarak evlendi. Doğumuna kısa bir süre kala eşi tarafından terk edilen anne adayı Gülçin Tonak’ın bu durumunu gören komşuları çaresiz kadını sahip çıkarak yardımcı oldular. 3 gün önce sancıları başlayan genç kadın sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebek solunum yetmezliği ve omurilik açığı ile doğduğu için İzmir'e sevk edildi. Daha sonra bebeğini kucağına alamadan hastaneden taburcu olan Anne Tonak, bu defa babası tarafından İstanbul’a götürüldü. Kucağına alamadan bebeğinden ayrılmak zorunda kalan genç anne ise gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan olaylar üzerine İstanbul’dan bodruma gelen ve kızının terk edilmesini sinirlenen baba Celalettin Aydın "Kızıma sahip çıkarım, bebeğe de babası sahip çıksın" dedi. 

İlçeye bağlı Konacık beldesinde ikamet eden anneye bebeğini dünyaya getirene kadar destek olan komşuları Metin ve Ahsen Altan çifti, doğum sonrasında annenin yanından bir an olsun ayrılmazken, Gülçin Tonak'ı ilk etapta sahip çıkmadığı belirtilen babası Celallettin Aydın'da dün İstanbul'dan Bodrum'a geldi. Doğumdan sonra yaşanılanların ortaya çıkması üzerine, anne ve bebeğin tedavisi için Bodrum Kaymakamlığı devreye girdi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan anne ve bebeğin tedavileri için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirterek "Anne ve bebeğin yanında kimse olmasa bile devlet var" dedi. 

Bu arada İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin daha sonra sevk edildiği 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir ameliyat geçirdiği öğrenildi. Öte yandan istanbul'dan Bodrum'a gelen Gülçin Tonak'ın babası Celalettin Aydın "Ben çocuğuma sahip çıkacağım" derken kızının eşini kastederek "O da gelsin kendi çocuğuna sahip çıksın" dedi. 

"Anne bebeği götürebilecek mi" şekildeki soruya biraz duraksadıktan "Anne götürmeyecek" diyen Celalettin Aydın "Ama kesinlikle kızımı bırakmam. Anneye sahip çıkacağım tabii ki. O benim kızımdır, evladımdır" ifadelerini kullandı. 

Çaresiz anne Gülçin Tonak ise eşi ortaya çıkmasa da, bebeğine kendisinin bakmak istediğini belirterek gözyaşları arasında eşi için "Şu çocuğun günahını canı ile ödesin" ifadesini kullandı. 

Gözyaşları arasında kendisine yardımcı olan Ahsen çifti ve babası ile birlikte hastaneden ayrılan Gülçin Tonak'ın durumu görenlerin yüreklerini dağladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 18:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?