25
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Bir politikacı eşinin acı itirafları

"Beni kocam hasta etti"

Ölümü bekleyen ünlü politikacının eşi, geceler boyunca banyoya kapanıp nasıl ağladığını anlattı.

Mutlu aile tablosu sahteymiş

Yıllarca sessizliğini koruya ve eşine kayıtsız şartsız destek veren ABD'nin önde gelen politikacılarından eski Demokrat başkan adayı John Edwards'ın eşi, üç çocuk annesi Elizabeth sonunda patladı.

Yıllardır sergiledikleri "model aile" tablosunun arkasında yaşadığı acıları ve aşağlamaları "Resilience" adlı kitabında anlatan Elizabeth Edwards "Beni kocam hasta etti" diye yazdı.

Göğüs kanseri olan ve yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla uğraşan ancak birkaç aylık ömrü kalan Elizabeth Edwards, eşinin ihanetini 2006 yılnda, başkanlık seçiminden kısa süre önce öğrendiğini, ancak o günlerde eşinin başkanlık için aday olduğunu ve bu nedenle tepkisini açıkca ortaya koyamadığını itiraf etti.

New York Daily News gazetesi tarafından bir kopyası ele geçirilen, gelecek ay piyasaya çıkması beklenen kitapta Elizabeth Edwards, eşinin sadece ihanet etmekle yetinmediğini, evlilik dışı bir çocuğunun da olduğunu anlatıyor.

John Edwards'ın 2006'daki başkanlık adaylığı sırasında, kampanyası için kullanılacak reklam filminin çekimini yapan Rielle Hunter adlı reklamcıyla birlikte olduğunu bildiği halde, başkanlık kampanyasına zarar vermemesi yönünde uyarıldığını ve bu nedenle susmak zorunda kaldığını yazan Elizabeth Edwards, "Çoktan şüpheleniyordum. Bir gece bu konuyu açtım. Geçici bir heves olduğunu düşünmüştüm. Ancak bir de çocukları olduğunu öğrendim" diye anlatıyor.

Zaten kanser tedavisi gören Elizabeth Edwards, bu ihaneti de öğrendikten sonra psikolojik tedaviye muhtaç kaldığını ve geceler boyunca banyoya kapanıp saatlerce ağladığını da anlatıyor.

Elizabeth Edwards, kitabıyla özellikle siyaset dünyasında sergilenen model aile fotoğraflarının zaman zaman ne denli büyük acılar gizlediğini ortaya koyuyor.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 15:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?