18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Bu yaz bu topuklar ’in’

Bu yaz demode olmak istemiyorsanız; önce kendinize bir dolgu topuk ayakkabı edinin. Şeker pembesi, fıstık yeşili, boncuk mavisi babetlerden bir çift almayı unutmayın. İnce topuklu, simli, incikli boncuklu modellere bakmayı da ihmal etmeyin.

Tekstil markalarından sonra ayakkabı firmaları da sezona iddialı giriyor. Sezonun trendlerini ayakkabılara yansıtan tasarımcılar, bu yaz renkler konusunda çok da klasik davranmamış. Siyah, beyaz ve bejin dışına çıkıp fıstık yeşil, şeker pembesi, boncuk mavisi gibi renklerin ağırlıkta olduğu koleksiyonlar hazırlayan tasarımcılar, dore ve lameyi de sıkça kullanıyor.

Bütün kış ayaklarda görmeye alıştığımız yuvarlak burunları yaza da taşıyan tasarımcılar, sivri burunlu modellerden şaşmayanları da unutmuyor. Onlar için alçak topuklu, sivri burunlu modeller tasarlıyor. Dolgu topuk ayakkabılar bu yaz altın çağını yaşıyor. Tasarımcılar yazı çağrıştıran desenlerle süsledikleri dolgu topukları adeta bir tablo gibi işliyor.

Babetler de bu yaza damgasını vuruyor. Rengarenk babetlerin terlik şeklinde olanları da oldukça popüler olacağa benziyor. Günlük ayakkabılarda boncuklar, fiyoklar ve çiçek desenleri ön plana çıkıyor. Tasarımcılar yaz gecelerini de atlamıyor ve özel davetler için kurdeleler, inciler ve taşlarla süslenmiş ince topuklu şık modeller sunuyor.

PrettyFIT’in yeni koleksiyonu cıvıl cıvıl. Koleksiyonun ağır topları mini eteklerle şık kombinler oluşturan pembe, sarı, mavi ve yeşil tonlardaki alçak topuklu terlikler. Koleksiyondaki dore, lame ve örgü ayakkabılar da oldukça popüler. Sivri burunlu modellere yine yer veren markanın fıstık yeşilinden fuşyaya uzanan renk yelpazesindeki sivri burunlu sandaletleri bayanların bu yazki ilk tercihi olacağa benziyor. Ayrıca fiyonklar ve çiçeklerle hareketlendirilen süet babetlerinin terlik modelleri de ilgi görüyor. Fiyatlar: Ayakkabı 65 - 130 YTL, çanta 50 YTL.

İnci’nin koleksiyonundaki ağırlıklı renkler yeşil ve pembe tonları ile bej. Yuvarlak burunlu modeller koleksiyonun önemli parçasını oluştursada sivri burunlu ayakkabılardan vazgeçemeyenler için de seçenekler bulunuyor. Dolgu topuklu ayakkabılaran topuk kısımlarında renkli taşlar ve boncuklar dikkat çekiyor. Koleksiyonda hem günlük hem de abiye ayakkabılarla aynı desen ve renklerde çantalar da yer alıyor. Fiyatlar: Ayakkabı 99 - 200 YTL, çanta 59 - 190 YTL.

Faith’in ilkbahar - yaz koleksiyonunda egzotik süslemelerin kullanıldığı modellerden ahşap tabanlı ayakkabılara kadar pekçok seçenek yer alıyor. Siyah ve beyazın yanı sıra, kahverengi ve pembe tonların, turuncu, sarı, turkuazın kullanıldığı ayakkabılarda, boncuklara, ipek kurdele, inci ve pırıltılı küçük taş detaylara da rastlanıyor. Fiyatlar: Ayakkabı 45 - 236.50 YTL, çanta 37.50 -75 YTL

Lacoste’ta ayakkabı koleksiyonunda renkler açık sarıdan pembeye, maviden kırmızıya kadar uzanıyor. ’Sport’ temasında yapışkanlar ve renkli bantlar göze çarpıyor. Koleksiyonda sandeletler, parmak arası terlikler ve topuklu ayakkabılar da yer alıyor. Tek renklilerin yanı sıra çizgili çantaların da mevcut olduğu koleksiyonunda her renkte ürün bulunuyor. Fiyatlar: Ayakkabı 82 - 255 YTL, çanta 58 - 692 YTL.

Nine West’in doğu esintileri taşıyan yeni koleksiyonunda el işlemeleri, etnik materyaller, nakışlar ve altın dikişler dikkat çekiyor. Doğal taşların, tahta boncukların ve hasır detayların sıkça kullanıldığı ayakkabı modellerinde tolgu topukların ağırlığı hissediliyor. Koleksiyonda saten ve hasırın beraber kullanıldığı orjinal tasarımların yanı sıra kumaş ve yılan derisi kombinasyonlarında oluşan sandaletler de yer alıyor. Markanın çiçek detaylarıyla süslü çantaları aynı desenlerdeki ayakkabılarla uyumlu bir birliktelik oluşturuyor. Fiyatlar: Ayakkabı 119 - 169 YTL, çanta 59 - 219 YTL.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:07:40
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 13:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?